Hopp til innhold

Skal vurdere kvinnekombinert

Etter initiativ fra Norge skal FIS vurdere oppstart av kvinnekombinert i organiserte former

Det er ikke så mange år siden at kvinnene fikk både VM- og World Cup-status i hopp. Til vinteren arrangeres også første kvinnerenn i hopp i Sotsji-OL.

 I Norge har det i mange år vært aldersbestemte jenteklasser i kombinert, men ikke noe organisert miljø ettersom tilbudet har uteblitt i junior og senior sammenheng.

I OL-sammenheng er det i dag tre øvelser i kombinert. IOC er også veldig opptatt av at kvinnene skal ha sine respektive klasser, men veien dit er lang. Først må flere nasjoner ha utøvere som kan begynne å konkurrere i FIS-renn, deretter COC før kvinnene får sin plass på både VM og OL-programmet. 

Det er til sommeren kombinertkomiteen i FIS skal diskutere kvinnekombinert videre etter at temaet var oppe på høstmøtet i Zürich. Frem til da skal nasjonene som har kvinnelige deltakere i kombinet gjøre en kartleggingsjobb.

 

NIF-EPI02, 02