Hopp til innhold

Treningsforslag 5 økter i uken

5 økter pr uke i skisesongen (på en side)

Her kommer et forslag basert på at du trener fem økter pr uke. En uke som inneholder skirenn og en uke uten skirenn. Trener man 5 økter i uken får man større mulighet til å trene flere typer økter.

Uke 1 (uten skirenn)

Økt 1

Hoppøkt: 10-15 min lett oppvarming og noen spensthopp/hopp imitasjoner slik at du er forberedt når du starter hoppingen. Har du mini-ski er dette et supert supplement, og et forslag til øvelser kan være:

-        Kjøre utenfor oppmerkede løyper

-        Trene på sittestilling

-        Førsteimpuls i satsøyeblikket

-        Over og under hekker/trær

-        Rotasjoner (180 grader/360 grader osv)

 

Økt 2:  

Hoppøkt: se økt 1

Økt 3:

Intervallpreget økt på ski med fokus på god gjennomføring (se idebank). Den totale tiden med høyere intensitet kan vare like lenge som et skirenn. Gå i terreng som du behersker, da vil du oppleve god mestring. Fokuset skal ligge på at det flyter. Lag gjerne stafetter med venner eller familie.

Økt 4

Innetrening basis (se idebank)

5 økt

Rolig langtur på ski.  Ta fart på alle bakketopper, og hopp på alle kuler du ser.

 

Uke 2 (med skirenn)

Økt 1

Hoppøkt: Se uke 1 og økt 1

Økt 2

Hoppøkt: Se uke 1 og økt 1

Økt 3

Konkurranse i hopp og langrenn. Forsøk å gjør ditt beste, men bli med på lek med miniski/langrennski mellom hoppingen. Her kan du utvikle skiferdighetene.

Økt 4

Gå en skitur hvor du i hver nedoverbakke forsøker å skape så mye fart som mulig. Hopp på alle kuler som er mulig, og gå gjerne tilbake hvis dere finner et fint hopp i skiløypa. Her kan man utfordre på landinger. Kanskje det andre beinet foran det andre i landingen? (øvelsesbank).

Økt 5  

Innetrening basis (se forslag i øvelsesbanken)

 

NIF-EPI03, 03