Hopp til innhold

Treningsforslag 3 økter i uken

3 økter i uken 

 Denne planen er basert på at man hopper på ski 1-2 ganger i uken.  Om man ønsker å gå litt på ski i tillegg kan man med fordel velge å trene skiøkter som gjør at du får inn balanse og skifølelse. Dette kan gjøres på mange måter, og det viktigste er at man legger opptil aktivitet som skaper stor skiglede

Forslag uke 1

 Økt 1

Hoppøkt: 10-15 min lett oppvarming og noen spensthopp/hopp imitasjoner slik at du er forberedt når du starter hoppingen. Har du mini-ski er dette et supert supplement, og et forslag til øvelser kan være:

-        Kjøre utenfor oppmerkede løyper

-        Trene på sittestilling

-        Førsteimpuls i satsøyeblikket

-        Over og under hekker/trær

-        Rotasjoner (180 grader/360 garder osv)

 

Økt 2

Hoppøkt: Se økt 1            

 

Økt 3

Gå deg en skitur til du finner et fint område der du har en utforbakke med en flate etterpå. Tren på så mange forskjellig utfordringer du kan klare på langrennsski. Ta gjerne bilder /video slik at andre kan bli inspirert av det morsomme du finner på. 

-        Stå en ski i slalomløype

-        Stå på en ski rundt en sving

-        Se hvor langt du kan stå på en ski

-        Stå på en ski og hoppe fra bein til bein

 

Forslag uke 2

Økt 1:

Hoppøkt: Se uke 1, økt 1

 Økt 2:

Se økt 3 i forrige uke

Økt 3:

Gå en skitur hvor du i hver nedoverbakke forsøker å skape så mye fart som mulig. Hopp på alle kuler som er mulig, og gå gjerne tilbake hvis dere finner et fint hopp i skiløypa. Her kan man utfordre på landinger. Kanskje det andre beinet foran det andre i landingen?

NIF-EPI02, 02