Hopp til innhold

Chris er debutant i Holmenkollen

Førsteårsjunior Chris gleder seg til å konkurrere i nasjonalanlegget for aller første gang. Og det er sprinten han har høyest forventninger til.

– Jeg har alltid gått på ski og gått skirenn, men det var i 10 årsalderen at jeg begynte å trene litt, forteller Chris Aleksander Støvset fra Skjerstad IL i Nordland.

Skjerstad er et lite sted i Bodø kommune. Faktisk er klubben så liten at Chris er den eneste utøveren i Skjerstad IL som reiser rundt på skirenn.

– Pappa har vært treneren min i alle år. Det er som regel bare vi to som reiser sammen. Han er både smører, trener og støtteapparat, forteller Chris.

Pappa André Støvset har forøvrig vært skitrener i en årrekke, og Chris har to eldre søsken som tidligere satset for fullt på langrenn.

Etter ungdomsskolen flyttet han på hybel i Bodø, der han går idrettslinja på Bodin videregående skole.

– Jeg har et treningsopplegg som jeg har fått av pappa. Jeg trener en del alene, men har også flere kompiser som jeg kan trene med, så jeg synes ikke det er noe problem å finne motivasjon til å komme meg ut på trening, sier han.

Det blir ofte to økter om dagen. Tidligere spilte han også fotball, men nå er det full satsing på langrenn.

– Jeg var ikke den som var mest ivrig til å trene da jeg var liten, men det har kommet litt etterhvert. Pappa har alltid vært glad i fysisk aktivitet og fått meg med ut. Og så synes jeg det er veldig artig å reise rundt på renn.

Sprint er det han liker best. På Hovedlandsrennet på Lygna kom han på 40. plass, under 1 sekund bak kvartfinaleplassen. Så det å gå videre til kvartfinale i sprinten i Norgescup, mener han er et realistisk mål.

– Siden jeg ikke har gått så mange store renn tidligere, vet jeg ikke helt hvordan jeg ligger an. Men i hvert fall topp 100 i Norgescup håper jeg å klare, sier Chris.

FAKTARAMME

Navn: Chris Aleksander Støvset
Klasse: Menn 17 (Født 2003)
Klubb: Skjerstad IL, Nordland