Hopp til innhold

Tiril trigges av konkurranser

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Privat

Tiril fikk ski i dåpsgave og har alltid elsket å konkurrere. Nå gleder hun seg til å gå Norgescup i Holmenkollen i februar.

Siden hun gikk sitt første som 8-åring, har Tiril Kristine Knotten fra Re i Vestfold elsket å ta på seg startnummeret og fyke gjennom løypa i skirenn.

– Jeg blir veldig trigget av konkurranser. Det er ikke bare for å konkurrere mot andre, men like mye mot meg selv.

Tiril og hennes tre søsken har alle vært aktive i langrenn. Eldstebroren Iver har gitt seg med langrenn, han er i norgestoppen i terrengsykling. Hele familien har et over gjennomsnittet sterkt utviklet konkurranseinstinkt.

– Vi konkurrerer om alt, sier hun.

18-åringen har sin styrke i klassisk stil, og har som mål å komme topp 30 i Norgescupen, og med det få finaleplass. Det blir veldig stas å konkurrere i nasjonalanlegget i Holmenkollen, det gleder hun seg til.

– Jeg synes det er veldig bra at det er stor bredde i langrennssporten, det er bra både for det sportslige og det sosiale. Det kunne gjerne vært enda flere med i Norgescup, mener Tiril.

Til daglig er hun elev ved Wang Toppidrett i Tønsberg, der skolehverdagen er godt tilrettelagt for satsing på langrenn.

– Jeg er nok ikke blant de som trener mest. Jeg har ligget på 500 timer, og skal opp til 550 til 600 timer i år. Jeg følger langrennstrappa.

I tillegg til skole og trening har Tiril tid til å være ungdomsrepresentant i langrennskomiteen i Telemark og Vestfold Skikrets.

– Det å få se den siden av idretten, og for eksempel være med og bestemme terminlista, er veldig interessant. Og som ung utøver har nok jeg litt andre innfallsvinkler og synspunkter enn de andre i langrennskomiteen.

FAKTARAMME
Navn: Tiril Kristine Knotten
Klasse: Kvinner 19/20 (Født 2001)
Klubb: IL Ivrig, Re i Vestfold
Plassering NC 2019: Nr 43 i sammendraget, beste enkeltplassering 14. plass i 7,5 km klassisk, Konnerud.