Hopp til innhold

Favorittseire i kvinneklassene – brødrefight i menn 18

Wictor Holme fra Kjelsås ble nr 116 i klasse menn 17 år.

Tuva Anine Brusveen-Jensen, Emma Kirkeberg Mørk og Helene Marie Fossesholm vant hver sine klasseseire på 5 km klassisk. I menn 18 var det tett kniving mellom brødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe og det skilte bare 1,6 sekunder i mål.

Tekst: Bjørnhild Fjeld

Nasjonalanlegget i Holmenkollen viste seg fra sin aller beste side da arrangørklubbene Kjelsås, Rustad og Njård inviterte til runde 2 i Norgescup for junior. Med sol og blå himmel, samt et lite ekstra påfyll med kunstsnø, var forholdene svært gode i de klassiske løypene.

Over 900 unge langrennsløpere fra hele Norge konkurrerer i Kollen i helga – og første konkurransedag startet med flere favorittseire.

Favorittene innfridde

Lyn-jenta Tuva Anine Brusveen-Jensen tok hjem seieren i klasse kvinner 17 år, 7 sekunder foran Ingerid Vadder fra Morgedal IL.

I kvinner 18 vant Emma Kirkeberg Mørk, 12 sekunder foran Anna Heggen fra Svea Skilag.

Det var heller ikke overraskende at eldste kvinneklasse ble vunnet suverent av Helene Marie Fossesholm fra Eiker SK.

Brødrekamp i menn 18 år

Klasse menn 17 år ble vunnet av Johan Lien Nordeng – ikke så overraskende i og med at løperen også vant forrige Norgescup på Lygna.

Brødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe har fulgt hverandre tett på resultatlista i alle år. I dag skilte det bare 1,6 sekunder mellom dem, Nikolai knepent foran bror Aleksander på 2. plass.

I menn 19-20 år tok Andreas Kirkeng fra idrettslaget ROS seieren, knepent foran Jonas Vika fra MjøsSki.