Hopp til innhold

Her er vi som arrangerer Equinor Norgescup jr.

Equinor Norgescup i Holmenkollen 14. til 16. februar arrangeres av tre Oslo-klubber i samarbeid – Rustad, Kjelsås og Njård.

Dugnadsgjengen i de tre klubbene gleder seg til å ønske flotte skiløpere fra hele landet velkommen til  Equinor Norgescup jr. i Holmenkollen.

 Rustad IL – breddeklubb med Østmarka som nærmeste nabo

 Rustad IL er et idrettslag med 1300 medlemmer, hvorav cirka 700 av dem er med i langrennsgruppa. Vi har treningsgrupper for alle fra 6 år til veteran – i tillegg til at vi har skilek for 300 barn hver vinter. 

 Det viktigste for oss er imidlertid at alle skal med – enten de kommer først eller sist på resultatlista. Vi har for tiden en rekordstor junior- og seniorgruppe, med over 40 utøvere som har trent i klubben siden de var små. 

 Klubben har også sitt eget langløpslag – Team Rustad IL – der satsende seniorer deltar i Visma Ski Classics. 

Og det gror godt i gruppene under også! Det tror vi er fordi vi driver klubben i hovedsak på dugnad, og skaper et godt fellesskap for både voksne og barn. 

 Vi har også vårt eget skianlegg med snøproduksjon som stadig blir utvidet slik at vi kan tilby gode treningsforhold også i snøfattige vintre. 

 Kjelsås - skibygda ved inngangen til Maridalen

 Langrennsgruppa i Kjelsås Idrettslag er en av de ledende i Norge. Vi er nærmere 1000 aktive langrennsløpere fra 6 år til godt voksne turløpere.

Aktivitetene våre skaper skiglede og trivsel i alle grupper. Målet for de yngste gruppene er å ivareta en stor bredde med lek-orientert trening, og etterhvert som barna blir eldre vil spesifikk langrennstrening gradvis bli introdusert. 

Gjennom hele høsten og vinteren er det lek og mange barn i aktivitet som preger kveldene på Langsetløkka og vår nye langrennsarena på Linderudkollen, et flott kunstsnøanlegg som gir oss enda bedre ski - og treningsforhold, spesielt vintre med lite snø.

Vi har en stor og aktiv juniorgruppe som i år teller 40 utøvere. Et godt etablert samarbeid med videregående skoler har løperne gode forhold for å kombinere skole og trening samtidig som de utvikler godt vennskap mellom klubbene gjennom Team Kollen.

Kjelsås IL skal kjennetegnes ved å være et idrettslag for alle med sterk lokal tilhørighet og gi et godt tilbud til barn, ungdom og voksne. Vi skal sikre aktivitet av god kvalitet og tilby elitesatsing uten at det går ut over bredden.

Njård ­­– idrettsglede i nasjonalanlegget

Njård er en av flere klubber som har sin faste treningsarena i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Klubbens visjon er «Sammen blir vi best», og vårt hovedmål er at vi skal ha fornøyde medlemmer som bidrar til at flere ønsker å komme til oss. 

Vi har treningstilbud for utdrag fra 7 år til senior. Vår aktive juniorgruppe samarbeider godt med andre nærklubber.