Hopp til innhold

F.V: Bjørseth, Kvandal, Traaserud, Græsli, Midtsundstad, Midtskogen (HoppNorge/Silje Regine Bråthen)

Norgesmestere fra stor bakke på Lillehammer

Tirsdag 19. mars ble NM i stor bakke arrangert på Lillehammer, Eirin Maria Kvandal avslutter med det sesongen sin med NM-gull og Johann Forfang får en siste boost før sesongavslutningen i Planica kommende helg.

Norgesmesterskap i stor bakke ble arrangert tirsdag 19. mars, 57 stilte til start i herrer senrior og 7 til start i kvinner senior da både Anna Odine Strøm og Silje Opseth var ute med skade. Den ferske verdensrekordholderen var likevel tilstede i bakken med krykker og heiet på kollegaene.

Eirin Maria Kvandal tok en overlegen seier med 31,2p på Thea Minyan Bjørseth, som igjen hadde 17,6p til Heidi Dyhre Traaserud. Hun tok en gledelig 3. plass, det har vært spesielt gledelig å se skrittene Traaserud har tatt den siste perioden av World Cup sesongen og hun blir en spennende utøver å følge fremover. 

Johann Forfang vant solid i herreklassen med 20,2p på Marius Lindvik, 3. plassen tok Robin Pedersen 9,6p bak Lindvik. På 4. plass endte Halvor Egner Granerud, fulgt av klubbkollega i Asker Skiklubb, Sindre Ulven Jørgensen på 5., Fredrik Villumstad tok 6. plassen.

Det var en tett kamp mellom Robert Johansson og Forfang etter 1. omgang hvor Forfang ledet med kun 0,1p, men både Johansson og Østvold ble diskvalifisert i finaleomganen etter utstyrssjekk på skilengde. 

Komplette resultsatlister: NM 2024 Hopp Stor bakke - K-Jump (kjump.no)

NIF-EPI02, 02