Hopp til innhold

Ingvild Midtskogen i kvinnenes normal bakke. (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Oppsummering av Junior-VM

Her finner du en oppsummering av hvordan det har gått for de norske hopperne som konkurrerer i Planica

Lagkonkurranse Menn og Kvinner
Junior-VM i hopp ble avsluttet med mix-lagkonkurranse i Slovenia. Det norske laget bestod av Kjersti Græsli, Karl Kleppa, Ingvild Midtskogen og Isak Langmo. De endte på sjetteplass i søndagens hopprenn. Østerrike stakk av med seieren og Slovenia tok sølvet på hjemmebane i Planica. Tyskland tok bronsen i junior-VMs avsluttende renn. 

Lagkonkkurranse menn
Lørdag var det duket for herrenes lagkonkurranse i hopp i Planica. Det østerrikske laget vant en tett duell med Tyskland og stakk av med seieren i herrenes lagkonkurranse. Det norske laget endte opp på syvendeplass i lørdagens hopprenn. For Norge hoppet Johannes Årdal, Karl Kleppa, Fabian Østvold og Isak Langmo.

Lagkonkurranse kvinner
Fredag var det duket for kvinnenes lagkonkurranse i hopp i Planica. De slovenske hopperne vant klart på hjemmebane og det norske laget endte opp på syvendeplass i fredagens hopprenn. For Norge hoppet Ingvild Midtskogen, Mathilde Selbekk, Marie Liane og Kjersti Græsli. 

Hopp normal bakke kvinner
I kvinnennes normal bakke ble det niende- og tiendeplass til de norske jentene. Kjersti Græsli tok niendeplassen og Ingvild Midtskogen tok tiendeplassen i onsdagens normal bakke. De norske jentene er blant de yngste som deltar i junior-VM i Planica og har derfor flere muligheter i junior-VM de neste årene. Græsli hoppet 98 meter i 2. omgang som var lengst av de norske i onsdagens konkurranse. 

Hopp normal bakke menn
Torsdag kveld hoppet gutta sin individuelle konkurranse i junior-VM i Planica. Der gikk det ikke helt veien for de norske gutta. Isak Andreas Langmo var eneste nordmann i finaleomgangen av torsdagens konkurranse. Han endte på en 13. plass. Østerrikske Stephan Embacher vant hopprennet, to av de norske gutta ble diskvalifisert i torsdagens konkurranse. 


Isak Andreas Langmo (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Program hopp
Onsdag 7. februar - normal bakke kvinner
Torsdag 8. februar - normal bakke menn
Fredag 9. februar - lagkonkurranse kvinner
Lørdag 10. februar - lagkonkurranse menn
Søndag 11. februar - lagkonkurranse mix

– Vi stiller med et meget sterkt lag med begge medaljevinnerne fra ungdoms-OL, både Ingvild Midtskogen og Kjersti Græsli. Vi har i tillegg med tre jenter som har prestrert godt i ICOC. De har vist gode hopp på trening den siste uken. Vi gleder seg til å komme i gang med mesterskapet, sier trener Line Jahr.

– Vi stiller med fem gode utøvere og har ankommet VM i Planica. Vi har levert gode resultater i FIS-Cup i Polen og er klare for utfordringene som venter. Selv om vi regnes som underdogs er vi overbeviste om at våre hoppere kan levere gode resultater. Vi ser frem til spennende konkurranser og gleder oss til å repsentere Norge, sier trener Sigurd Søberg.

Disse stiller for Norge:

Uttak hopp

NIF-EPI01, 01