Hopp til innhold

Robert Johansson vant foran østerrikerne Maximillan Steiner og Clemens Leitner i Midtstubakken lørdag..

Robert Johansson med to strake seiere

09. og 10. september ble totalt fire Contiental Cup-konkurranser arrangert i Midstubakken, Holmenkollen. Totalt 21 norske utøvere var i aksjon i begge klasser, og det ble flusst med pallplasser for hjemmenasjonen.

Startlister og resultatlister på FIS

Robert Johansson (33) tok seieren i herrenes renn både lørdag og søndag. Hjemmehåpet, Ingvild Synnøve Midtskogen (15), tok seieren på lørdag, 2. plass på søndag og fikk selskap av landslagskollega Kjersti Græsli (15) på pallen, da hun tok 3. plassen.

– Dette gikk veldig bra, bedre enn forventet. Jeg har ikke vært altfor bra under trening, men fant ut av det til rennet i dag. Det er spesielt å vinne på hjemmebane, og jeg har egentlig aldri fått det til skikkelig i Holmenkollen. I dag var det deilig å få det til, sier Midtskogen.

Det norske stortalentet på kvinnesiden i hopp fikk sin World Cup-debut sist sesong. 15-åringen fra «Holmenkoll-klubben» IL Try var svært nær World Cup-poeng i storbakken i Holmenkollen i mars, men har allerede tatt store steg i sesongoppkjøringa så langt.
– Målsettingen til vinteren er å klare å hoppe på et høyt nivå gjennom sesongen, sier hun.
Midtskogen vant foran italienske Annika Sieff og Lara Malsinger i Midtstubakken lørdag.

Gledelig med Johansson
Robert Johansson (33) er tilbake på topp i COC etter at han har stått utenfor landslaget i sesongoppkjøringa. Nå tyder mye på at Johansson har fått orden på kroppen, og er på vei tilbake i godt gammelt slag.
– Jeg har hatt en oppkjøring uavbrutt uten problemer, og har egentlig fått en ny vår. Foran rennet i dag kjente jeg ekstra spenning i kroppen siden det var lenge siden jeg har hoppa i COC, men jeg gledet meg skikkelig til å konkurrere. Kroppen har jobbet godt i dag, også er det veldig bra nivå på COC-feltet, så man må levere saken skikkelig for å kjempe i toppen her.
Johansson vant foran østerrikerne Maximillan Steiner og Clemens Leitner i Midtstubakken i ettermiddag.
– Målet og ambisjonene til vinteren er å etablere meg i verdenstoppen igjen. Dette jobber jeg for hver eneste dag, og det dette som er planen bak denne tekniske ideen jeg jobber med i bakken. Jeg føler jeg er på god vei nå, og begynner å få tilbake etterlignet selvtillit, sier Johansson.


Ingvild Synnøve Midtskogen vant foran italienske Annika Sieff og Lara Malsinger 

Landslagstrener Alexsnder Stöckl gleder seg over at Johansson er tilbake i toppen.
– Selvfølgelig. Jeg vet hvor mye Robert har kjempet for å komme tilbake, og han er på god vei nå. Selv med klar seier på en dag hvor han ikke leverer sine beste hopp forteller det om potensialet. Dette har også vært en god start for oss på COC, og beviser at teamene jobber godt med neste generasjon. Arrangørene i Holmenkollen har også sørget for god tilrettelegging i bakken og sørget for topp sportslige konkurranser, sier Stöckl.

Søndagen starter med seier til italienske Annika Seiff i dameklassen, med seg opp på pallen fikk hun Ingvild Synnøve Midtskogen som følger opp etter gårsdagens seier og visre at hun har et konkurransehode å regne med. Kjersti Græsli tok tredjeplassen, og de to yngste medlemmene av Hopplandslaget kan si seg godt fornøyde etter helgens to renn.

På ettermiddagen tok Robert Johansson sin andre seier for helgen foran Tomofumi Naito (Japan) og Artti Aigro (Estland) i strålende solskinn i Midtstubakken.
- Det føles bra, sier Robert om seieren. - Det har vært spennende å hoppe COC igjen. Forrige gang var vel i 2016, så det føles godt å ta min andre og tredje seier i COC noen gang denne helgen. Det føles som om jeg er på rett spor. Jeg har jobba godt gjennom sommeren, fått konkurrert masse og har en kropp som har ufnka bra så det håper jeg den fortsetter å gjøre. Nå er det klart for siste treningsbolk inn mot vintersesongen, og jeg er motivert og klar for å gyve løs på den.

Aigro trener forøvrig med det norske landslaget og skryter av opplegget. - I have strong athletes around me in my everyday training and it gives great motivation to keep improving. Forhåndssak:
Det er klart for renn i kontinentalcupen (COC) for kvinner og menn i Midtstubakken lørdag og søndag.

Program lørdag og søndag
08:30: COC trening kvinner og renn kvinner etterfulgt av trening menn og renn. 

Kvinner:

Nora Midtsundstad, Våler IF
Ingvild Synnøve Midtskogen, Idrettslaget Try
Kjersti Græsli, Tydal IL
Heidi Dyhre Traaserud, Heddal IL
Frida Berger, Røykenhopp
Mathilde Årva Selbekk, Fossum IF
Marie Liane, Kongsberg IF
Josefine Løken, Askim IF
Nora Helene Evans, Fossum IF

Menn:

Robert Johannson, Søre Ål Idrettslag
Fredrik Villumstad, Skiklubben Skimt
Sondre Ringen, Bækkelagets SK
Christian Røste Solberg, Jardar IL
Pål-Håkon Bjørtomt, Hurdal IL
Sindre Ulven Jørgensen, Asker Skiklubb
Sølve Jokerud Strand, Vikersund IF
Anders Håre, Vikersund IF
Adrian Thon Gundersrud, Jardar IL
Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Iver Olaussen, Byåsen IL
Robin Pedersen, Idrettslaget Stålkameratene

 

Se arrangørenes nettsider 

 

 

NIF-EPI02, 02