Hopp til innhold

Det blir trolig mer skiflyging for kvinnene i RAW AIR kommende sesong. (NTB)

Klart for RAW AIR 2024 – historiske skiflygingsrenn for kvinner

I terminlisteforslagene kommende sesong i hopp er det flere endringer. Granåsen er tilbake i RAW AIR med to renn for kvinner og menn etter at VM-bakkene er klare, mens for RAW AIR Vikersund ligger det forslag inne med to World Cup-renn i skiflyging for både kvinner og menn.

De siste dagene har det vært FIS-møter i hopp i Zürich for å oppsummere, samt planlegge kommende sesong. I vinter ble det arrangert tidenes første FIS-renn for kvinner i skiflyging i Vikersund, men for kommende sesong kan det bli World Cup-status. Oberstdorf har i tillegg søkt om World Cup-renn i skiflyging for kvinner. 

– Det er viktig at der søkes med World Cup-status, og det fortjener vi. Det er bra at det er flere nasjoner som melder seg på. Oberstdorf virker som en «kul» bakke, og det ga mersmak etter Vikersund. Vi ønsker å få fly i flere bakker, jubler Maren Lundby.

– Dette kan bli historisk igjen. Kommende sesong blir trolig tidenes beste hoppkalender. Den er full av høydepunkter. Vi ser mye spennende utvikling i forhold til hoppkalenderne, spesielt for kvinnene, og tror det som skjer nå vil kunne skape muligheter for å utvikle sporten vår i en enda mer positiv retning, forteller sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen.

RAW AIR starter tradisjonelt opp i Holmenkollen, fortsetter i Trondheim og avsluttes i Vikersund med skiflyging. Det blir trolig RAW AIR-renn i begge VM-bakkene i Granåsen for både kvinnene og mennene. 

Lillehammer ligger inne med World Cup-åpning for kvinnene første helga i desember. 

Det vil trolig komme endringer på terminlista kommende sesong, og mye avgjøres under kalenderkonferansen til FIS i kroatiske Dubrovnik første uka i mai. I etterkant av kalenderkonferansen skal terminlistene og alle forslag endelig godkjennes av styret i FIS under styremøtet 24. mai.

RAW AIR 2024 (Utkast):
Kvinner og menn:
9. mars: Holmenkollen, HS134, individuelt
10. mars: Holmenkollen, HS134, individuelt
12. mars: Granåsen, individuelt
13. mars: Granåsen, individuelt
16. mars: Vikersund, HS240, individuelt
17. mars: Vikersund, HS240, individuelt 

NIF-EPI02, 02