Hopp til innhold

Lundby legger hoppskiene på hylla

Etter å ha vært en del av Hopplandslaget siden 2007 legger Maren Lundby (29) hoppskiene på hylla.

I første omgang skal hun bytte ut hoppdress og støvler med å holde foredrag i regi av Seriøst Firma, som hun har vært en del av siden høsten 2021 hvor hun siden da har holdt foredraget «Best i Motvind». Hvor veien bærer videre gleder resten av HoppNorge seg til å følge med på
 
Lundby har vært en foregangskvinne i det internasjonale hoppmiljøet, og hun har vunnet det som vinnes kan. OL-gull, VM-gull og en rekke andre VM medaljer, RawAir-turneringen, i tillegg til å være den eneste som har tangert Adam Malysz’ bragd med å vinne World Cupen sammenlagt tre sesonger på rad. Maren var også en av de 15 første kvinnene som deltok i et offisielt FIS-renn i skiflyvning for kvinner i Vikersund i mars 2023, der satte hun hadde verdensrekorden for kvinner på 212,5m i noen minutter.


Maren Lundby i aksjon som 14-åring under VM i Liberec i 2009. Alle foto: NTB

I norsk hopphistorie er det få utøvere som kan måle seg med Maren Lundby, og selv om vi kommer til å savne henne stort i hoppbakken er det få utøvere forunt å oppnå de resultatene Maren har.

- Maren har vært, er og vil nok alltid være en av de aller største profilene i HoppNorge. Spenningen og gleden hun har gitt hopphjerter gjennom sin karriere som hopper, som nå er over, er nok det som står aller sterkest akkurat å. Og titlene hun har vunnet vil hun for alltid bli husket for. Det hun har frontet for jentene i kampen om å bli behandlet med samme respekten som gutta har til tider tatt veldig mye av oppmerksomheten og energien hun skulle kunne ha brukt bare på idretten sin, men måten hun gjorde det på har gjort at hun også har blitt verdsatt for det jeg liker aller best med Maren, den flotte, reflekterte, kloke og morsomme personen hun er. Det har vært en utrolig reise hun har gitt mange, inkludert meg selv, muligheten til å være med på. Ord blir fattige, men TUSEN TAKK Maren, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Hør på «Seriøs Podkast» for å høre mer om Marens planer for fremtiden.

I HoppCast hyller landslagskollegaene Forfang, Granerud, Lindvik og Tande Marens karriere.

   
Maren Lundby har både VM- og OL-gull, samt vunnet verdenscupen sammenlagt.

nif-epi04, 04