Hopp til innhold

Bilde fra European Games 2023
Thea Minyan Bjørseth, Kjersti Græsli og Eirin Kvandal deltok under European Games 2023. Kjersti skal nå til YOG 2024 sammen med Kjersti, Oddvar og Mats. (HoppNorge)

4 hoppere tatt ut til ungdoms-OL

De to yngste utøvere på hopplandslaget, Ingvild Synnøve Midtskogen (16) og Kjersti Græsli (16), skal sammen med Oddvar Gunnerød (16) og Mats Strandbråten (17) representere Norge i hoppbakkene i Sør-Korea under ungdoms-OL i begynnelsen av 2024.

20. januar skal Ingvild Synnøve Midtskogen representere både HoppNorge og Try IL i ungdoms-OL. Hun får selskap av landslagskollega Kjersti Græsli som hopper for Tydal IL, samt Oddvar Gunnerud, Istad IL og Mats Strandbråten, Gjerpenkollen Hoppklubb. 

- Jeg synes det er veldig morsomt og spennende at jeg får muligheten til å være med i ungdoms-OL. Jeg håper jeg klarer å få ut noen hopp jeg kan kjempe i toppen med, sier Ingvild om uttaket. Hun deltar også i Two Nights Tour i Tyskland i romjula og kvalifiserte seg til åpningsrennet i Garmisch-Partenkircken.

Oddvar var med på Nordisk Juniorlandskamp i Finland sist vinter, og vil nå måle krefter med resten av verden under YOG i Sør-Korea.

Olympiatoppen har tatt ut 48 utøvere til å representere Norge under vinterens YOG i Gangwon i Sør-Korea. Mesterskapet avvikles i perioden 19.januar – 1.februar 2024. YOG Gangwon er det fjerde i rekken av vinter YOG og det skal konkurreres i totalt 15 idretter, hvorav Norge stiller med utøvere i ni av disse. Det deltar rundt 1800 ungdommer fra ca. 80 av verdens nasjoner. For mange unge utøvere er det deres første møte med den olympiske bevegelsen og deres første internasjonale mesterskap.

– YOG benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelser på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier leder for troppen Jan Wojtaszek.

Uttak hopp

  • Kjersti Græsli, Tydal IL
  • Ingvild Synnøve Midtskogen, IL Try
  • Mats Strandbråten, Gjerpenkollen Hoppklubb
  • Oddvar Gunnerød, Istad IL

Trenere/ledere: Line Jahr, Kjetil Strandbråten

nif-epi04, 04