Hopp til innhold

Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud, Granåsen
Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud, Granåsen (Hopplandslaget)

Sommer Grand Prix 2023 finale

Hopplandslaget stiller med 11 norske utøvere til finalen av årets Sommer Grand Prix. 3 konkurranser går av stabelen i tyske Klingenthal 7. og 8. oktober.

6 herrer og 5 kvinner får i helgen bryne seg mot resten av verdenseliten, når den siste testen før World Cup-sesongen 2023/24 skal arrangeres. Det blir første gang de norske landslagsutøverne konkurrerer på dette nivået siden World Cup-avslutningene for 2022/23 sesongen. Det skal hoppes én individuell konkurranse for kvinner og menn, og på søndag rundes sommersesongen av med en mixed team konkurranse.

Sendetider:

Lørdag
Kvinner kl 12.05 (V sport +)
Menn kl 16.05 på (V sport 1)
Søndag
Mix team kl 15.50 på (V sport 3) 

(Alle tre konkurransene streames også hos Viaplay)

Herrer:

Halvor Egner Granerud
Johann André Forfang
Daniel-André Tande
Marius Lindvik
Robert Johansson
Kristoffer Sundal

Kvinner:

Maren Lundby
Silje Opseth
Anna Odine Strøm
Thea Minyan Bjørseth
Eirin Maria Kvandal

Forrige helg (30.9-1.10) leverte Fredrik Villumstad godt med et sterkt startfelt i østerriske Hinzenbach, med henholdsvis en 9. og 16. plass, søndagen fikk han selskap i finalen av Robin Pedersen på 15. plass, Pedersen har hatt en positiv utvikling på hoppingen etter et skadeavbrudd. Konkurransene ble vunnet av henholdsvis tyske Andreas Wellinger (lørdag) og sveitsiske Gregor Deshwanden (søndag). Det ble ikke arrangert renn for kvinner denne helgen.

 

Helgen i Rasnov ble spesielt positiv på damesiden, med en 6. plass til Heidi Dyhre-Traaserud på lørdag, og en 17. plass søndag. Søndag var også Ingvild Synnøve Midtskogen og Kjersti Græsli med på å prege rennet med henholdsvis 12. og 14. plass. Nora Midtsundstad endte på 28. plass.

Lørdagen var positiv på herresiden, med Adrian Thon Gundersrud på 17. plass, Robin Pedersen på 19., Christian Røste Solberg på 20. og Sølve Jokerud Strand på 21.

 5 herrer stiller også til start i de siste rennet av denne periodens COC denne helgen. Benjamin Østvold og Fredrik Villumstad er begge i posisjon til å ta kvoteplass for første WC-periode. Anders Håre, Fabian Østvold og Per-Håkon Bjørtomt stiller også. 

NIF-EPI02, 02