Hopp til innhold

Klar for World Cup: Frida Berger (Foto: Line Jahr)

Berger får sjansen i Hinzenbach

Frida Berger (17) skal i aksjon under helgens World Cup-renn i Østerrike.

Røykenhopp-utøveren er én av fire utøvere i landslagstrener Christian Meyers tropp under rennene i Hinzenbach.

 

- Det blir spennende å se hva Frida kan gjøre. Hun vinner renn hjemme i Norge og har vært topp ti på COC-nivå med godt startfelt. Jeg er spent på hva det kan holde til i World Cup-sammenheng. Hun var med til VM i Oberstdorf som reserve, men det ble ingen hopp da. Nå får hun prøve seg litt i det ypperste selskap. Jeg håper hun får brukt hoppkanten godt, sier Meyer.

 

I tillegg til Berger, skal OL-trioen Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth i aksjon.

 

- Vi har vært uten Eirin Kvandal og Maren Lundby i hele år, men ser at de andre har utviklet seg på flere områder og uten tvil har vokst. De begynner å få bra med erfaring og topphoppene er gode. Stabiliteten mangler litt, men jeg er imponert over fighterviljen til kvinnene våre. De har fått seg noen på trynet, som i OL, men reiser seg og kjører på videre. Det er en avgjørende attitude i toppidretten. Det er greit å være skuffet og nedfor en stund, men de tar opp hansken og gyver på en ny periode, utelukkende med store muligheter, sier Meyer.

 

Spesielt Opseth har fått mye oppmerksomhet i fraværet av Lundby.

 

- Silje har gått litt foran i vinter. Før var det Maren som fikk det meste av fokuset, mens Silje kunne holde på litt bak der uten for mye oppmerksomhet. Nå er det Silje som får alle spørsmålene på pressekonferanser og fra mediene ellers. Det er en ny hverdag for henne. Det har kanskje ikke slått positivt ut for sportslige prestasjoner ennå, men det er en viktig skole å gå. Det er nyttig erfaring, og det tynger litt ekstra å dra lasset, men da blir det enda mer artig når du lykkes, sier en spent Meyer foran rennene i Hinzenbach.

 

Det er lagkonkurranse på programmet fredag, mens individuelle renn venter lørdag og søndag. Helgens renn er siste test før RAW AIR på hjemmebane i Lillehammer og Oslo.

 

Uttak World Cup kvinner i Hinzenbach, Østerrike:

Frida Berger (Røykenhopp)

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

nif-epi04, 04