Hopp til innhold

De norske og amerikanske jentene med sjekkene sine
De norske og amerikanske jentene med sjekkene sine (Foto: Alexander Henningsen)

"Lønnshopp" på Lillehammer

Hopplandslagets samarbeidspartner, HELP, tar affære for like premiepenger i norske hoppbakker.

 

Søndag kveld delte Silje Opseth og Anna Odine Strøm pallen etter konkurransen i den store bakken i Olympiaparken, de endte på henholdsvis 1. og 2. plass. En sterk prestasjon av landslagsjentene, som hevet seg voldsomt fra konkurransen i liten bakke dagen før. Klare på sletta stod Hopplandslagets sponsor, HELP, med en bunke sjekker. De fyller lønnsgapet mellom kvinner og menn i hoppbakken, og gjennom World Cup helgens to konkurranser i Lysgårsbakkene ville hoppjentene fått utbetalt 224 200 kr mer om de var menn.

Dag Are Børresen, HELPs kommunikasjonsdirektør, forklarer at det fortsatt er jevnlige påminnelser om at kjønnene stiller ulikt. Det gjelder i idretten og på andre arenaer. «Men som det første landslaget har hopperne – siden HELP kom med som sponsor – vært bevisst på at de er ett lag. Da bør dette også gjelde premiene hopperene får, uavhengig av kjønn. Derfor vil HELP utligne forskjellene i premier mellom kvinner og menn.»

 

«Det er nok et eksempel på at våre partnere er opptatt av FNs bærekraftsmål nummer 5, som handler om like muligheter for alle innen idretten. HELP er veldig opptatt av at ‘rett skal være rett’ Og dette er et solid eksempel på at dette ikke bare er noe de sier, dette er faktisk noe de lever etter. Vi er stolte av å kunne jobbe sammen med slike partnere», sier sportssjef for Hopplandslaget, Clas Brede Bråthen.

 

Tiltaket HELP har kalt «lønnshopp» gjelder for alle renn arrangert på norsk jord gjennom sesongen 2022/23, og de gjør utbetalinger til både de norske og amerikanske jentene. USA og Norge inngitt i sommer et samarbeid for å utvikle sporten over de neste fire årene.

  

NIF-EPI01, 01