Hopp til innhold

Landslagstrener Alexander Stöckl må klare seg uten Tande og Forfang i helgen. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Redusert herrelag også i Willingen

Daniel Tande og Johann Forfang velger å kjøre testregime hjemme i Norge og deltar ikke i helgens renn i Willingen.

- Igjen så reiser vi med et redusert lag. Forfang og Tande er i prosessen om å teste seg ut av Covid-19. Verdiene som trengs for å komme seg til OL er ikke helt oppnådd, men det er stor sannsynlighet for at de kommer seg til Kina i tide. Derfor velger de å kjøre testregime her i Norge i regi av Olympiatoppen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

 

Fredrik Villumstad, som ikke er tatt ut til OL, har også hatt korona den siste tiden.

 

- Fredrik er i samme situasjon, men ønsker selvfølgelig å delta i Willingen. Her venter vi på den siste testen som ble tatt torsdag kveld. Vi håper verdiene er gode nok, slik at vi kan søke deltakelse hos FIS sitt Covid-legeteam, sier Stöckl.

 

Robert Johansson er tilbake fra ryggplagene og stiller til start i verdens største storbakke sammen med Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og Robin Pedersen. Villumstad håper å bli vår femte hopper i aksjon på herresiden i Willingen.

 

- Vi gleder oss i hvert fall til en spennende helg i den største storbakken i verden, og spesielt til å ha med oss damelaget som skal prøve bakken for aller første gang. En mikskonkurranse gir for oss en pekepinn inn mot OL, sier Stöckl.

 

Det er mikskonkurranse på programmet i Willingen fredag, med individuelle renn på programmet både lørdag og søndag. Deretter venter avreise til vinterlekene i Beijing.

 

Uttak hopp menn i Willingen, Tyskland:

Halvor Egner Granerud (Asker)

Marius Lindvik (Rælingen)

Robert Johansson (Søre Ål)

Robin Pedersen (Stålkameratene)

* Fredrik Villumstad (Skimt)

 

* Avventer Covid-test.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix