Hopp til innhold

Fredrik Villumstad vant i Midtstuen sist helg. (Sjur Martin Kleppan / Norges Skiforbund)

Fredrik kjemper om kvoteplass til World Cup

Fredrik Villumstad har imponert i sommer. Nå kan Skimt-hopperen sikre norsk kvoteplass til vinterens World Cup-innledning.

Villumstad vant COC-rennet i Midtstuen søndag. Det var hans første seier på dette nivået. Nå venter nye COC-oppgaver i Klingenthal. Før de to rennene i Tyskland ligger 22-åringen på tredjeplass i sammendraget. Det skal også kjempes om kvoteplasser til World Cup-innledningen på snø.

 

- Det er alltid gøy med konkurranse. Planen er å fortsette den gode trenden og prosessen jeg er i nå. Jeg har klare oppgaver jeg jobber med. Det blir spennende med kamp om kvoteplass, det er en ny situasjon for meg som jeg gleder meg til. Og hvem vet, kanskje klarer jeg å hoppe om sammenlagten for sommeren, om østerrikerne velger å stille på Sommer Grand Prix på hjemmebane istedenfor, sier Villumstad.

 

Landslagssjef Alexander Stöckl er spent foran en helg med renn på ulike nivåer. I tillegg til COC i Klingenthal, er det Grand Prix-renn i Hinzenbach.

 

- Til Sommer Grand Prix i Hinzenbach sender vi to utøvere som har godt av å konkurrere og forhåpentlig få poeng som teller for kvoteplassene i World Cup, slik at vi opprettholder makskvoten vi er på nå med seks løpere, sier Stöckl.

 

- Under COC i Klingenthal kjempes det for den berømte sjuendeplassen til World Cup-starten i Nizhny Tagil til vinteren. Med de gode resultatene fra de siste rennene, spesielt i Midtstuen sist helg, så har vi faktisk flere løpere som er aktuelle. Det blir spennende hvem som klarer seg under press og forventninger, fortsetter landslagssjefen.

 

- Dette er den siste COC-helgen før vinteren. Etter en meget bra siste periode har vi gode forutsetninger for å få en ekstra kvoteplass i World Cup til vinterstarten. Vi reiser med fem utøvere som alle har vist at de kan vinne hopprenn, vi tror vi kan være med å prege rennene i Klingenthal også, sier trener Andreas Vilberg.

 

Topp 6 i COC-cupen 2022:

1 Mika Schwann, Tyskland 517 poeng

2 Manuel Fettner, Østerrike 490

3 Fredrik Villumstad, Norge 366

4 Eetu Nousiainen, Finland 300

5 Daniel Tschofenig, Østerrike 249

5 David Siegel, Tyskland 249

 

Uttak Grand Prix-renn menn i Hinzenbach, Østerrike:

Anders Håre (Vikersund)

Robin Pedersen (Stålkameratene)

 

Uttak COC-renn menn i Klingenthal, Tyskland:

Joacim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp)

Andreas Granerud Buskum (Lensbygda)

Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen)

Fredrik Villumstad (Skimt)

Benjamin Østvold (Lensbygda)

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix