Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud er klar for samling og Grand Prix-renn i Kasakhstan og Russland. (Geir Olsen / NTB)

Viktig test av OL-like hoppbakker

Hopperne får ikke testet OL-bakkene i Beijing før vinterlekene. Nå får de norske utøverne likevel en forsmak på hva som venter.

Under den viktige samlingen i Kasakhstan og Russland får hopperne testet hoppbakker med nokså lik overgangsbue som den som venter i Kina.

 

- Denne samlingen er veldig viktig for oss. Vi har valgt bakker som ligger ganske langt unna oss, men de er veldig relevante, spesielt med tanke på tilløp og overgangsbuen inn mot rettstykket. Bakkene ligner veldig på bakkene i Beijing, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Gutta skal i aksjon både i Kasakhstan og Russland, mens kvinnene deltar under rennene i Russland og slutter seg derfor til samlingen litt senere. Det er med hjelp fra Olympiatoppen at det er mulig å dra på samling langt hjemmefra.

 

- Samarbeidet med Olympiatoppen er helt avgjørende for oss, både for slike samlinger og fagfolk som vi kan bruke i det daglige. Vi har fått økonomisk støtte fra OLT for å kunne ha ti dagers samling i OL-relevante bakker. Det er vi veldig takknemlig for, sier Stöckl.

 

Østerrikeren er spent på hva som venter når de norske hopperne reiser til Beijing i februar.

 

- Det blir veldig spennende. Ingen av dem som skal konkurrere i OL, får hoppet i bakken før lekene. Det har vært noen renn på lavere nivå, men ingen har World Cup-erfaring fra Beijing før vi skal konkurrere om medaljer. Vi har fått en virtuell gjennomgang av anlegget. OL-bakkene ser veldig fine ut. Det blir en fantastisk bakke, som er veldig bra skjermet for vind. Vi skal kjempe med resten av verden om gull, sølv og bronse når den tid kommer, sier landslagssjefen.

 

På kvinnesiden har Grand Prix-rennene i Kasakhstan blitt strøket fra programmet. De får dermed en kortere samling, men samtidig ett ekstra renn i Russland.

 

Uttak Grand Prix menn i Kasakhstan (Schuchinsk) og Russland (Chaikovsky):

Anders Håre (Vikersund), Halvor Egner Granerud (Asker), Johann Forfang (Tromsø SK), Robin Pedersen (Stålkameratene), Robert Johansson (Søre Ål) og Marius Lindvik (Rælingen).

 

Uttak Grand Prix kvinner i Russland (Chaikovsky):

Anna Odine Strøm (Alta), Silje Opseth (Holeværingen) og Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix