Hopp til innhold

Anna Odine Strøm, Thea Bjørseth og Silje Opseth har fått trent godt i sommerlige Kroatia denne uken. (Hopplandslaget)

Derfor ble hoppjentene igjen i utlandet

Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Bjørseth har leid seg en leilighet i Kroatia denne uken for å unngå dobbel karantenetid.

Jentene konkurrerte i franske Courchevel sist uke. Til helgen venter Grand Prix-renn i tsjekkiske Frenstat.

 

- Vi har snakket om muligheten for å bli igjen i Europa mellom disse to rennhelgene hele sommeren, og da vi skjønte at vi hadde måttet tilbringe hele uka mellom disse to konkurransene i karantene, om vi hadde reist hjem, underbygget det bare grunnen til å bli. Vi sparer oss selv for dobbelt karantenetid og er på et sted med mulighet til å trene godt, slappe av og å bygge et enda sterke lag når det kommer til samhold, sier Silje Opseth.

 

Holeværingen-hopperen har OL i Beijing som sesongens store mål. Hun forsikrer om at alle forberedelser til sesongen går som normalt.

 

- Vi er i Cavtat i Kroatia. Har leid oss en leilighet med ypperlige fasiliteter, både når det kommer til trening og restitusjon. Leiligheten gir oss frihet til å legge opp dagen som vi selv ønsker, og vi slipper unna turismen i stor grad. Vi har nærhet til treningssenter og har med oss treningsutstyret vi trenger. Forberedelsene til sesongen og kommende helgs konkurranse går derfor som normalt, sier Opseth.

 

Hun har lagt ned flere tunge bolker med styrketrening i sommer.

 

- Treningssommeren min har vært bra. Jeg har holdt meg skadefri og fått gjennomført alt jeg har planlagt med god kvalitet. Har hatt et par tyngre bolker med styrke, som har medført litt lite feeling i bakken, men det er etter planen, for det er til vinteren jeg ønsker å være i form, sier hopperen som var på pallen en rekke ganger sist vinter.

 

Hun kommer fra sjuendeplass i Courchevel sist fredag.

 

- Jeg ser veldig fram til Frenstat. Det var godt å komme seg litt inn i konkurransemodus igjen forrige helg, og jeg håper jeg kan fortsette å jobbe der jeg slapp i Courchevel. Historisk sett er ikke Frenstat og jeg bestevenner, men det er på tid å endre det nå - jeg ser fram til å knekke den nøtta, slår Silje fast.

 

- Hva kan du si om målene for sesongen som kommer? 

 

- Hovedmålet til vinteren er OL- gull individuelt i Beijing, avslutter Opseth.

 

Uttak Grand Prix-renn hopp i Frenstat:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).

 

Uttak COC-renn hopp i Frenstat:

Anders Håre (Vikersund), Robin Pedersen (Stålkameratene), Benjamin Østvold (Lensbygda) og Oscar Westerheim (Bækkelaget).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix