Hopp til innhold

Thea Bjørseth har imponert på trening i sommer. (NTB)

Sju hoppere reiser til Courchevel

Norge stiller med sju utøvere under helgens Grand Prix-renn i Frankrike.

På kvinnesiden skal Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Thea Bjørseth i aksjon fredag.

 

- Det blir vårt første møte med verdenseliten denne sesongen. Det er kun ett renn på menyen. Vi mener vi har jenter som kan være med å prege rennene. Thea har sett best ut på trening her hjemme. Det ser veldig lovende ut, og jeg gleder meg til å se hvilket nivå hun har inne opp mot resten av verdenseliten. Anna har utviklet seg enormt gjennom den siste ressursperioden. Hun har slitt med ryggen i to-tre år, men den har sakte, men sikkert blitt bedre. Jeg imponert over tålmodigheten hennes, for hun har stått i dette i lang tid. Hun kan fort overraske de fleste. 

 

- Silje har kjørt et tøft treningsløp denne sommeren, og kroppen er fortsatt ganske stinn av trening, derfor har hoppingen variert litt i sommer, som er helt naturlig, men topphoppene hennes vet vi hva holder til, sier landslagssjef Christian Meyer spent før avreise.

 

På herresiden får Anders Håre, Sander Vossan Eriksen, Andreas Buskum og Sondre Ringen sjansen lørdag.

 

- Det er krevende med tanke på karantene. Vi tar med to utøvere som tok poeng i Wisla (Ringen og Buskum), mens både Håre og Eriksen har sagt at de har lyst å reise. De som blir med i Courchevel, får ikke delta på samling i Lillehammer neste uke. Det har vi også hatt i bakhodet på laguttaket, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Nent sender helgens renn på Viaplay og Vsport+.

 

Uttak SGP i Courchevel:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Andreas Buskum (Lensbygda), Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget), Anders Håre (Vikersund), Sondre Ringen (Bækkelaget).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix