Hopp til innhold

Landslagssjef Alexander Stöckl gleder seg til sommeråpningen i Wisla. (Lise Åserud / NTB)

Disse hopperne får sjansen i sommeråpningen

Norge sender seks hoppere til Sommer Grand Prix-starten i polske Wisla.

- Med stor usikkerhet knyttet til innreiseregler, så har vi bestemt oss for ikke å sende A-lagsløpere til Wisla, sier landslagssjefene Christian Meyer og Alexander Stöckl.

 

- Men vi skal selvfølgelig delta som en del av den store hoppfamilien og har dermed åpnet opp for løpere fra det neste nivået. Det tilfredsstiller Det internasjonale skiforbundet og gir muligheten for utøverne til å samle erfaring på øverste nivå, fortsetter landslagssjefene.

 

Det er individuelle plastrenn i Wisla både lørdag og søndag.

 

- A-laget skal bruke tiden hjemme effektivt med trening og mulige samlinger for å øke nivået mot høsten, når vi forhåpentlig har bedre forutsetninger med tanke på pandemien, påpeker Stöckl.

 

Østerrikeren vil være på plass i Wisla sammen med Prosjekt 2026-trener Line Jahr.

 

- Flere av jentene fortjener å komme seg ut og prøve seg internasjonalt. Dette har vi prøvd tidligere. Vi ønsker å få flere kvinner til å hoppe på ski, og nå får de kjenne litt på nivået og komme hjem og kanskje stille enda flere spørsmål om videre utvikling til trenerne. Skatvedt er en utøver som har stått på i mange år, men som ikke har fått så mange sjanser i World Cup. Det har skyldtes at vi har hatt mange gode hoppere, men med en del skader så kommer det muligheter. Jeg håper virkelig de griper sjansen. Husk også at mange fra nivå to ikke har hatt så mange konkurranser under koronapandemien. Dette blir viktig konkurransetrening, sier Christian Meyer.

 

Uttak Sommer Grand Prix i Wisla, Polen:

Andreas Buskum (Lensbygda), Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Sondre Ringen (Bækkelaget), Karoline Røstad (Skogn), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad).

 

Karoline Bjerke Skatvedt får sjansen under SGP-rennene i Wisla. Foto: Geir Olsen / NTB.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix