Hopp til innhold

Vikersund skal arrangere skiflygings-VM kommende vinter. (Terje Bendiksby, NTB)

Slik blir RAW AIR 2021/22

Skiflygings-VM i Vikersund og ombygging av bakken i Granåsen gjør at RAW AIR ser litt annerledes ut kommende sesong. Norge var samtidig nær å få støtte for forslaget om å arrangere skiflyging for kvinner i Vikersund.

På kalendermøte i FIS lørdag ble det bestemt at Lillehammer og Holmenkollen blir World Cup-arrangerer i RAW AIR, mens superfinalen i Vikersund utgår fordi man noen dager senere arrangerer skiflygings-VM. Det betyr samtidig at kvinnene må vente litt til før de får ta steget opp i skiflyging, men det er positive signaler internasjonalt. Hele 7 av 16 stemmeberettigede stemte for Norges forslag om å arrangere World Cup-renn i Vikersund kommende vinter. I tillegg ble det besluttet å arrangere flere felles rennhelger for kvinner og menn.

 

- I Vikersund synes vi det er synd at ikke kvinner kan få delta i skiflyging i Vikersund allerede i 2022. At Vikersund også faller ut av Raw Air i 2022 er overraskende, siden Raw Air finalen i Vikersund har vært inne på forslaget til kalenderen siden september 2020. Uansett, vi skal gjøre alt for å lage et fantastisk VM i skiflyging som blir sesongens høydepunkt sammen med OL, sier generalsekretær LOC Vikersund Per Bergerud.

 

Hoppkvinnene får derimot sjansen i stor storbakke sammen med herrene i Willingen rett før vinter-OL i Beijing. Den rennhelgen blir et steg i retning av skiflyging for Maren Lundby og de andre kvinnene i verdenstoppen. Kvinnenes World Cup-kalender starter i Lillehammer, mens begge kjønn skal i aksjon under RAW AIR i Lillehammer og Holmenkollen. 2022 blir et unntaksår for den norske hoppturneringen som følge av skiflygings-VM i Vikersund og bakkeombygging i Granåsen.

 

Tre helger med skiflyging runder av guttas sesong. Etter VM i Vikersund, venter både Oberstdorf og Planica.

 

- Dette er tidenes beste hoppkalender, spesielt for jentene, full av høydepunkter. Ser man det internasjonale bildet, har hoppsporten alle muligheter til å styrke produktet sitt gjennom veldig mange spennende konkurranser. Gutta får tre rennhelger med skiflyging mot slutten av sesongen. Dessverre fikk vi ikke med oss nok nasjoner til skiflyging for kvinner i 2022, men jeg er sikker på at det kommer i 2023. Norge har gjort det vi kunne i denne omgang. Det har vært en veldig ryddig prosess, og vi må respektere at det er noen ulike synspunkter. Jeg forstår skuffelsen over at det ikke blir skiflyging for kvinner i 2022, men så lenge jeg opplever at vi får legge fram våre argumenter uten å bli sablet ned, så tenker jeg at vi er kommet et steg videre. Vi må kunne glede oss over tidenes kalender for jentene, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix