Hopp til innhold

Maren Lundby har lagt et meget bra ski-VM bak seg, men blir ikke å se under sesongens to siste rennhelger i Russland. (Alexander Henningsen / Hopplandslaget)

Syk Lundby dropper Russland-rennene

Maren Lundby føler seg ikke i toppslag. Hun har bestemt seg for å bli hjemme når World Cup-sesongen avsluttes med to rennhelger i Russland.

- Etter VM fikk jeg en fin utladning, og de siste dagene har jeg ikke følt meg i toppslag. Det er ikke snakk om korona, men formen er ikke noe særlig. Derfor må jeg bli hjemme fra Russland-turen. Veldig kjedelig, men jeg tar ingen sjanser nå, sier Lundby.

 

Kolbu/KK-hopperen tok nylig fire medaljer i ski-VM i Oberstdorf, blant annet gull i storbakken.

 

- Jeg må ta med meg at jeg klarte hovedmålet mitt i VM, og begynner med en gang å legge en god plan inn mot OL-sesongen som forhåpentlig også toppes med skiflyging i Vikersund, fortsetter OL-mesteren fra 2018.

 

Landslagssjef Christian Meyer omtaler Lundby som «et råskinn som det er en opplevelse å se forberede seg til konkurranse», men nå må utøveren med 30 seirer i World Cup bli hjemme.

 

- Maren er dessverre blitt syk. Det er en reaksjon etter VM, men heldigvis ikke korona. Maren har gitt oss mange store opplevelser, men akkurat nå skal hun få være hjemme og forberede seg til neste sesong. Når det gjelder planlegging og forberedelser er det knapt noen som matcher henne, sier Meyer.

 

Uten Lundby, blir Silje Opseth Norges fremste kort i Nizhny Tagil og Chaikovsky. Hun er med i kampen om sammenlagtkula.

 

- Silje vet nå at hun kan vinne hopprenn, hun har tatt steget, og om hun fortsetter å sette prestasjon i fokus, er det ingen som skal føle seg trygge på den russiske tundraen. Det ryktes om hemmelig egentrening på nedslag som varer lenge nok, sier Meyer.

 

Fire utøvere får sjansen

 

Han tar med fire utøvere til Russland. I tillegg til Opseth, skal Thea Minyan Bjørseth, Anna Odine Strøm og Frida Berger i aksjon. Berger, som var VM-reserve, får sjansen i Lundbys fravær. 

 

Bjørseth ble nylig juniorverdensmester før hun også leverte flere gode hopp i ski-VM.

 

- Det blir moro å følge Thea igjen, hun har luktet på topphoppene i enkeltrunder, men når hun får til to gode hopp i konkurranse kan det gå hele veien. En fryktelig spennende utøver vi kommer til å få mange uforglemmelige øyeblikk av fremover, sier Meyer.

 

- Anna har vært to ganger på pallen i World Cup, hvor den ene var i nettopp Nizhny Tagil, og hun liker seg godt der. Vi håper hun slipper seg løs og setter skapet på plass i Russland, sier Meyer.

 

I VM sikret Lundby gull og sølv individuelt. Sammen med Opseth var hun også med på mikslaget som tok sølv. Kvinnene tok bronse i lagkonkurransen.

 

Uttak World Cup hopp kvinner i Nizhny Tagil og Chaikovsky:

Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Frida Berger (Røykenhopp) og Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda).

nif-epi04, 04
NTB Scanpix