Hopp til innhold

Årets World Cup-vinner heter Halvor Egner Granerud (NTB)

Granerud har vunnet World Cup-kula

Halvor Egner Granerud kunne torsdag slippe tårene løs i Oberstdorf: Asker-hopperen har nemlig vunnet årets World Cup sammenlagt.

- Selvom det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt!

 

- Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selvom det er lettere å snu en person enn et helt lag.

 

- Nå skal jeg nyte denne følelsen i dagene og ukene som kommer, og bruke det å løfte kula i Planica som motivasjon mens jeg kommer meg gjennom sykdommen, sier Halvor Egner Granerud selv.

 

Han er i isolasjon på hotellrommet i Oberstdorf. Granerud testet nylig positivt for korona. Resten av ski-VM går fløyten for Asker-hopperen.

 

Nå kan imidlertid sesongens beste herrehopper glede seg over at totalcupen er sikret.

 

Slik reagerte landslagssjef Alexander Stöckl på beskjeden om at Granerud er året sammenlagtvinner:

 

- Ordfattig. Det er så fortjent, spesielt når ting har gått som det har i det siste. Halvor er en stor idrettsmann og har skrivet historie. Jeg håper denne bekreftelsen for egen innsats gir han en boost for å bli frisk igjen etter smitte med Covid. Gratulere Halvor!

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix