Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud har imponert stort i vinter, men fikk det ikke helt til i Zakopane tidligere i sesongen. (Tadeusz Mieczynski / Skijumping.PL)

Granerud har jobbet med glid og kjøring før Zakopane-retur

Halvor Egner Granerud slet med lav fart i forrige World Cup-runde i Zakopane. Nå returnerer hoppeliten til den polske bakken.

- Granerud har jobbet med glid og kjøring i forberedelsene til Zakopane. Det blir spennende å se om det gir noen positive utslag, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Granerud, som har vunnet renn på rad og leder klart i World Cup, ble ikke med hjem til Norge etter rennene i Klingenthal. Han dro rett til Zakopane sammen med trener Andreas Vilberg. Den oppladningen kan bli gull verdt til helgen.

 

- Jeg har lagt en plan som jeg håper fungerer. Håper uansett å hoppe godt nok til å henge med så lenge jeg er ok på fart, sier Granerud.

 

Stöckl kjører for øvrig samme lag som var i aksjon i Klingenthal. Det betyr at Thomas Aasen Markeng fortsetter i World Cup. Lensbygda-hopperen er tilbake fra alvorlig kneskade, men sto nylig over en rennhelg på grunn av en hevelse i kneet.

 

Helgens renn i Polen erstatter de avlyste rennene i Beijing. Det er individuelle renn på programmet lørdag og søndag.

 

Uttak World Cup menn i Zakopane:

Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel Tande (Kongsberg).

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix