Hopp til innhold

VM-klar: Anders Håre (NTB)

Håre fikk den siste VM-plassen

Anders Håre kapret den sjette plassen i hoppguttas VM-tropp. Landslagssjef Alexander Stöckl har store ambisjoner foran ski-VM i Oberstdorf.

- Anders var med tidlig i sesongen og viste at han kan ta World Cup-poeng. Han har gjort det bra i COC den siste tiden. Han er et ganske sikkert kort dersom vi må bruke 2. reserven vår i VM, sier Stöckl.

 

Thomas Aasen Markeng har hoppet World Cup inn mot VM, men har samtidig stått over flere helger på grunn av hevelse i kneet. Han var med i ski-VM for to år siden, men blir TV-seer denne gangen.

 

Kun fire norske hoppere får sjansen i rennene under ski-VM.

 

- Vi reiser med seks utøvere. Alle får trene i den første treningsrunden. Så må vi redusere inntil fire før siste offisielle treningsrunde og kvalik. Vi tar med seks mann fordi flere ting kan skje i et mesterskap, som smitte og skader.

 

Halvor Egner Granerud (11 seirer), Marius Lindvik og Robert Johansson (én hver) har sørget for mye norsk hoppjubel i vinter. Stöckl er tydelig på at det er store forventninger i troppen før avreise til Tyskland.

 

- Målsettingen er som alltid å kjempe om medaljer i hver eneste konkurranse. Det føler jeg at vi har bevist at vi kan gjøre. Individuelt og lagmessig stiller vi sterkt. Vi kan hoppe opp mot egne forventninger, sier Stöckl.

 

Uttak hopp menn til ski-VM i Oberstdorf:

Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen) og Daniel Tande (Kongsberg).

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix