Hopp til innhold

Silje Opseth (f.v.), Maren Lundby og Thea Minyan Bjørseth er alle tatt ut til VM. (NTB)

Fire utøvere til Rasnov – COC-helg avgjør hvem som får den siste VM-billetten

Landslagssjef Christian Meyer har tatt ut fire utøvere til både World Cup i Rasnov og ski-VM i Oberstdorf. Det blir kamp om den femte og siste VM-plassen.

Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta) og Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda) er alle klare for VM.

 

- De fire har alle vist at de hører hjemme i VM. Generalprøven blir i Rasnov til helgen. Jeg har lagt merke til at det gnistrer litt ekstra av Maren inn mot VM, hennes store mål denne sesongen. Silje har imponert hele sesongen med stabilt god hopping, og vet selv at hun er kapabel til å vinne hopprenn. Alle husker hva Anna presterte i VM for to år siden. Og vi har en fersk juniorverdensmester i Thea. Dette lover godt inn mot mesterskapet i Oberstdorf, sier Meyer.

 


FOTO: Silje Opseth (f.v.), Maren Lundby og Anna Odine Strøm (NTB).

 

Den femte og siste plassen i VM-troppen tas ut etter helgens COC-renn i Brotterode. Det betyr at ekstra mye står på spill for Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad), Eva Elise Johansen Amble (Ullensaker) og Karoline Andrea Røstad (Skogn).

 

- Vi går inn i et hektisk mesterskap og trenger en reserve til lagkonkurransen. Den utøveren som gjør det best i COC til helgen, får den femte og siste plassen i VM-troppen. Mye står på spill i Brotterode, sier Meyer.

 

Uttak World Cup i Rasnov:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).

 

Uttak COC i Brotterode:

Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad), Eva Elise Johansen Amble (Ullensaker) og Karoline Andrea Røstad (Skogn).

nif-epi04, 04
NTB Scanpix