Hopp til innhold

Johann Forfang dropper Rasnov. (Geir Olsen / NTB)

Forfang trener hjemme – Håre erstatter Markeng i Rasnov

Johann Forfang lader opp til ski-VM med trening hjemme i Norge. Han står over World Cup i Romania.

- Forfang skal trene hjemme i Trondheim. Han er i ferd med å ta det siste steget for å kunne konkurrere helt i toppen. Derfor trenger han flere hoppøkter enn han får i Rasnov, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Samtidig er det klart at kneet til Thomas Aasen Markeng ikke tåler hoppbelastningen i en periode. Lensbygda-hopperen blir ikke med til Romania.

 

- Markeng har dessverre fortsatt utfordringer med kneet. Det er en hevelse som kommer og går avhengig av belastning. Det er ganske vanlig på dette tidspunktet etter skade, men det innebærer at han må redusere hoppingen og derfor er han ikke med videre, sier Stöckl.

 

I Markengs fravær får Anders Håre sjansen. Vikersund-utøveren har prestert bra på COC-nivå og har tatt poeng i World Cup tidligere i sesongen.

 

- Vi har valgt Håre som erstatter. Han har tidligere vist denne sesongen at han kan hoppe seg inn i finalen og ta poeng. Trenerne sier han er mer stabil nå og derfor får han muligheten i Rasnov, sier Stöckl.

 

Uttak World Cup i Rasnov:

Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

 

Uttak COC i Brotterode:

Sondre Ringen (Bækkelaget), Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen), Robin Pedersen (Stålkameratene), Matias Braathen (Øvrevoll/Hosle), Anders Ladehaug (Nordre Land), Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget).

Trenere: Munkeby/Ludvigsen

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix