Hopp til innhold

Thomas Aasen Markeng gjorde nylig comeback på øverste nivå i Zakopane. (Tadeusz Mieczynski / Skijumping.PL)

Markeng tilbake i bakken der kneet røk

Thomas Aasen Markeng har hatt en god treningsperiode hjemme i Norge og er tilbake i World Cup til helgen.

- Formen er bra. Jeg har hatt en fin uke hjemme, fått trent og kneet kjennes bra ut. Det blir spennende med Klingenthal igjen. Jeg satser på litt flyt. Målet er å fortsette den fine utviklingen, sier Markeng.

 

Det var nettopp i Klingenthal at han tok korsbåndet for 14 måneder siden. Nylig var Markeng tilbake i World Cup. Sist helg sto han over på grunn av litt hevelse i det opererte kneet.

 

- Markeng er i rute. Han føler seg klar til å komme inn igjen, siden kneet fortsatt er stabilt. Han har trent fysisk hjemme og skal også hoppe litt i Norge før avreise til Tyskland, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Anders Håre kom inn på laget sist helg, men skal denne gangen i aksjon i COC.

 

Stöckl har tatt turen hjem til Norge i noen dager mellom Willingen og Klingenthal, mens tre av utøverne er igjen nede i Tyskland (Halvor Egner Granerud, Daniel Tande og Marius Lindvik).

 

- Halvor, Daniel og Marius ble igjen i Tyskland sammen med Adrian Livelten (servicemann) og Andreas Vilberg (trener). De hoppet i Willingen mandag. Vi ser at utøverne som blir igjen i Europa får mindre reisebelastning. Jeg ser det som veldig positivt at de setter idretten høyest. De slipper å stå opp grytidlig på mandager for å ta en shuttle til flyplassen ved 6/7-tiden. Det blir også litt mindre koronatesting og man slipper karantene. Så vi ser at det kan gi en fordel. Samtidig er det ulike behov. Andre utøvere vil hjem til familien i noen dager. Vi respekterer ulike ønsker og jeg er selv hjemom en tur denne uken, sier landslagssjef Stöckl.

 

Uttak World Cup i Klingenthal:

Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel Tande (Kongsberg).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix