Hopp til innhold

Uttaket til junior-VM i hopp

Fra 9. til 12. februar er det duket for hopp i junior-VM i finske Lahti. Norge har en spennende og lovende tropp med seg inn i mesterskapet.

Et junior-VM er den viktigste læringsarenaen for de unge utøverne, for guttenes del er der hoppere som har prestert gjennom hele sesongen. Trener Tore Sneli sier at han forventer de gjør arbeidsoppgavene sine, og gjør de det er der store muligheter for både gode plasseringer individuelt og som lag.

- Dette er en stor mulighet for utøverne, de har med seg god erfaring fra tidligere både nasjonalt og internasjonalt, så dette er en viktig erfaring for videre i karrieren, forteller Tore.

Trener for jentene Line Jahr håper at de kan lære mye av denne type mesterskap. Det er en mulighet for å ta med seg stor erfaring og der er også medaljesjanse på jentesiden. Eirin Kvandal har vist seg fra en veldig sterk side og har gode muligheter for å kunne ta medalje.

- Jeg er veldig spent på å se lagkonkurransen, vi har både Eirin og Thea som kan levere veldig høye prestasjoner, og det skal bli spennende å se nivået på de andre jentene som også har tatt store steg, sier Line

Lagleder: Tore Øvregård

Trener: Tore Sneli

Iver Olaussen (Byåsen)
Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen)
Adrian Thon Gundersrud (Jardar)
Johannes Årdal (Jølster)
Benjamin Østvold (Lensbygda)

Trener: Line Jahr

Eirin Kvandal (Mosjøen)
Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda)
Mathilde Selbekk (Fossum)
Frida Berger (Røykenhopp)
Ingrid Kleven (Kongsberg) 

Konkurranser:
10/2 Jenter (HS100)
11/2 Gutter (HS100)
12/2 Lagkonkurranse jenter og gutter (HS100)

NIF-EPI02, 02