Hopp til innhold

Sikret sesongens 11. seier: Halvor Egner Granerud (NTB)

Granerud tangerte Ljøkelsøys rekord

Halvor Egner Granerud tok søndag sin 11. seier for sesong. Samtidig tangerte Asker-hopperen den norske herrerekorden i World Cup-sammenheng.

I mange år har Ljøkelsøy toppet herrelisten alene med 11 enkeltseirer i World Cup. Nå er rekorden delt med årets hoppkonge Granerud.

 

Og sesongen er langt fra over.

 

- Halvor har nå tangert Ljøkelsøy med 11 WC-seirer. Et par til nå så er han på nivå med Maren Lundbys beste sesong, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

 

Robert Johansson fulgte opp med tredjeplass etter å ha hoppet seg opp hele 17 plasser. Marius Lindvik ble nummer fire, mens Daniel Tande ble nummer sju. Johann Forfang endte på 11.-plass på en svært sterk norsk hoppdag i Zakopane.

 

- Det er vanskelig å sette ord på hvor gledelig dette er for oss som har jobbet så lenge for at noe slikt skulle skje, fortsetter Bråthen.

 

Men det er et lite men i 2021:

 

- Det er trist å tenke på at dette skal vi ikke få lov til å vise fram i Norge denne sesongen. Heldigvis gjør så å si alle andre hoppnasjoner alt som står i deres makt for at vi skal kunne skape disse resultatene. Takk til dem, sier hoppsjefen videre.

 

PS! Maren Lundby står med hele 30 enkeltseirer i World Cup.

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix