Hopp til innhold

Joacim Ødegård Bjøreng har imponert i kontinentalcupen i vinter. (Foto: Steinar Bjerkmann / NSF)

Bjøreng får hoppukedebuten, men mister åpningsrennene

Joacim Ødegård Bjøreng sikret norsk kvoteplass til den tysk-østerrikske hoppuka. Alexander Stöckl må imidlertid vente til Innsbruck før Røykenhopp-utøveren kan stille til start.

Bjøreng har imponert på snø i COC-konkurransene og sikret sist helg norsk kvoteplass. Som vanlig lar Stöckl kvoteplassen gå til den hopperen som har sikret Norge en ekstra plass i hoppuka. Det betyr at 26 år gamle Bjøreng får sin hoppukedebut.

 

- Vi er klare for årets første store høydepunkt og stiller et sterkt lag i hoppuka. Flere av utøverne har vist god hopping den siste tiden og formkurvene peker i riktig retning. Bjøreng fortjener plassen etter å ha hoppet inn kvoteplassen gjennom prestasjonene i kontinentalcupen, sier landslagstrener Stöckl.

 

Bjøreng har dessverre testet positivt for korona etter hjemkomst fra helgens renn i Finland.

 

- Joacim testet positivt på Covid-19 etter ankomst hjem fra Ruka. De strenge koronabestemmelsene til Det internasjonale skiforbundet gjør at Bjøreng derfor er ute av FIS-systemet i 14 dager. Han rekker heldigvis å komme ned til Innsbruck og kan være med den andre halvparten av hoppuka. Utøveren føler seg heldigvis frisk og har ingen symptomer. Det blir spennende å se hva Joacim kan utrette på øverste nivå, sier Stöckl.

 

Norge velger å stille med seks utøvere i de to første hoppukerennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Den sjuende plassen blir tatt i bruk når Bjøreng ankommer Østerrike på nyåret.

 

 

Uttak World Cup hopp menn, Tysk-østerriksk hoppuke:

Joacim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp)*

Johann Forfang (Tromsø Skiklub)

Halvor Egner Granerud (Aske)

Robert Johansson (Søre Ål)

Marius Lindvik (Rælingen)

Daniel-André Tande (Kongsberg)

Fredrik Villumstad (Skimt)

* Hopper ikke i Oberstdorf/Garmisch Partenkirchen.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix