Hopp til innhold

Eirin Kvandal ble norsk mester tirsdag. (Geir Olsen / NTB)

Landslagssjefen om formsterk Kvandal: Oppsiktsvekkende og rått

Eirin Kvandal parkerte alle konkurrentene under NM i Trondheim. Landslagssjef Christian Meyer sparer ikke på rosen før helgens World Cup i Slovenia.

Kvandal vant med hele 18 poeng ned til sølvvinner Thea Minyan Bjørseth tirsdag. Mosjøen-jenta imponerte også under norgescupen i Vikersund nylig.

 

- Eirin har overbevist stort både i Vikersund med overlegen seier og det samme i NM. Jeg er usikker på om det er blitt hoppet bedre av noen kvinner tidligere, sier Meyer.

 

- Maren (Lundby) på sitt beste er nok der. Det Eirin gjør hoppteknisk og lengdemessig er utrolig bra. Det er oppsiktsvekkende og rått på hoppet, spesielt med tanke på at hun har hatt mindre treningsmengde som følge av en omfattende operasjon i ryggen for noen år siden. Vi har litt utfordringer rundt Eirins landinger, men hun har en treningsiver og dedikasjon som gjør at det også vil komme, fortsetter landslagssjefen om tirsdagens NM-vinner.

 

Fem utøvere er med til slovenske Ljubno. NM-toer Bjørseth har også imponert i vinter.

 

- Det var utrolig artig at hun fikk til et skikkelig godt rennhopp, som sisterunden i NM. Det var veldig bra. Thea har vært en av dem som har hoppet best over tid på trening helt siden jul. Det er flott at hun ser at hun kan levere i konkurranse. Alt handler om at hun må stole på seg selv og egne ferdigheter, sier Meyer.

 

De tre etablerte jentene i troppen, Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm, måtte se seg slått av landslagsnykommerne i NM, men i World Cup ligger de best an med henholdsvis sjuende-, niende- og ellevteplass i sammendraget. Opseth tok bronse i Granåsen, mens Lundby bare ble nummer fire. Strøm fulgte på femteplassen.

 

- En trio full av ringrever. Maren har dessverre hatt en veldig trøblete treningsperiode i høst og fram til vinterstart. Kneet har ikke spilt på lag og hun har fått hoppet lite. Heldigvis er kneet mye bedre nå, men vi må påregne at det tar tid før Maren er i sitt vante slag. Hun kan fortsatt gjøre gode skihopp, og ikke glem at vi hele tiden har lagt opp løpet rundt VM i Oberstdorf, påpeker Meyer.

 

- Silje og Anna har vist hopp trening som jeg mener holder høyt nivå. Sistehoppet til Silje i gårsdagens NM kunne vært bedre, men er veldig nær noe som blir langt bedre. Jentene er i rute, selv om de ikke har tatt ut de aller beste hoppene. Og laget som helhet er på vei mot noe ordentlig stort, mener Meyer før avreise til Slovenia.

 

Jentene vil være på reisefot både onsdag og torsdag for å komme fram til Ljubno. På grunn av koronabestemmelsene må man senest torsdag klokka 12 ha passert den slovenske grensen. Det er kvalifisering i Ljubno fredag. Lagkonkurranse står på programmet lørdag, mens det er individuelt renn søndag.

 

Uttak World Cup hopp kvinner i Ljubno, Slovenia:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix