Hopp til innhold

NM-vinnere: Eirin Kvandal og Anders Ladehaug (Geir Olsen / NTB)

Kvandal og Ladehaug smilte bredt etter å ha blitt norske mestere

Eirin Kvandal og Anders Ladehaug tok hvert sitt NM-gull i Granåsen.

Kvandal, som hopper for Mosjøen, tok et overlegent NM-gull etter hopp på 135 og 123 meter. Hele 18 poeng skilte ned til sølvvinner Thea Minyan Bjørseth (121,5 og 127 meter) fra Lensbygda. Silje Opseth (Holeværingen) sikret bronsen i et NM der medaljegrossist Maren Lundby kun ble nummer fire. Spesielt i første omgang skuffet Lundby med 117,5 meter. Hun hevet seg til 128 meter i finaleomgangen.

 

- Det positive er at det er mye å gå på. Det går litt trått om dagen. Det meste går på teknikk og trygghet i bakken. Jeg må være tålmodig mot hovedmålet (VM i Oberstdorf). Jeg tar det med fatning. Det kan snu fort, sa Maren Lundby til NRK.

 

- Det var en artig konkurranse. Jeg gjorde et bra førstehopp. Det ble litt surr på toppen i 2. omgang, men jeg løste det greit. Det ble et bra hopp, hvor jeg klarer arbeidsoppgavene mine helt til landingen. Det er her jeg skal være framover. Jeg tar med meg mye erfaring og en bra opplevelse. Jeg tror det blir bra i Ljubno, sa Eirin Kvandal til NRK.

 

I herreklassen stakk Nordre Land av med NM-tittelen. Anders Ladehaug imponerte med 136,5 og 135,5 meter i Granåsen tirsdag. Til slutt skilte 3,2 poeng ned til juniormester Iver Olaussen (132,5 og 136,5). Matias Braathen fra Øvrevoll/Hosle knep bronsen.

 

- Det føles veldig bra (å bli norsk mester). Jeg traff ikke like bra på kanten som i 1. omgang, men fikk nok høyde. Det er stort og en stor ting å vinne nasjonalt, men litt bismak med First Price-startliste. Jeg skulle gjerne gitt hoppere som Granerud og Johansson kamp, sa gullvinner Anders Ladehaug til NRK.

 

Ladehaug siktet til at 11 hoppere som var i aksjon i World Cup og COC sist helg måtte stå over NM på grunn av karantene etter å ha vært i utlandet.

 

Sportssjef Clas Brede Bråthen gledet seg stort over den hoppingen han så fra norgesmesterskapet.

 

- Eirin viser et veldig høyt nivå. Og jeg mener hoppingen sier mer om kapasiteten hennes enn om formen til de andre jentene. Jeg vet at Maren kan hoppe mye bedre, men hun skulle tatt ut noe av sitt beste for å matche Eirin i dag, i alle fall lengdemessig, sier hoppsjefen.

 

- Hva kan du si om det du ser i Eirin?

 

- En utøver som har kommet veldig langt hoppteknisk. Hun har spesielt sterke egenskaper i flyfasen, men er fortsatt litt uferdig i landingen. Det tror jeg hun får til etter hvert. Ikke glem at hun har vært gjennom en omfattende operasjon i ryggen for noen år siden og var ute i en hel sesong. Historien vitner om ei hoppjente med tæl. Fortsetter Eirin slik, er det ingen grenser for hvor bra dette kan bli. Potensialet hennes er skyhøyt, sier Bråthen.

 

På herresiden var det flere utøvere som benyttet sjansen til å vise fram meget god hopping i fraværet av World Cup-laget.

 

- Ikke glem at Anders er blitt norsk mester. Det vil for alltid stå i historiebøkene. Vi vet ikke hvordan det ville blitt med alle de andre til stede, men det er ikke fair å ta fra han noe «kred». Det er en mulighet han kan bruke til å ta steg videre. Dette var et karrierehøydepunkt. Jeg har alltid ment at Anders hopper bra og på en spennende måte. Da er det veldig gøy å se at han tar det ut i dag – og attpåtil i et norsk mesterskap. I dag var han nummer én, og det er det ingen som kan ta fra Anders. Jeg håper dette ga mersmak, sier hoppsjef Bråthen.

 

- Hva tenker du om det du ser i juniormester Olaussen som også er på pallen i seniorklassen med dagens annenplass?

 

- Der har vi virkelig en hopper for framtiden. Jeg har veldig sans for hoppinga hans. Han hopper på en skikkelig spennende måte. Jeg er veldig imponert over det han driver med. Han blir nummer to i dag uten å ta ut veldig gode hopp i begge omganger. Det sier vel alt om hans hopping. Førstehoppet var ikke det aller beste, men i 2. omgang så vi noe av det som bor i juniormesteren. Jeg gleder meg til å følge han videre, avslutter hoppsjefen.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix