Hopp til innhold

Thomas Aasen Markeng gjør comeback i World Cup. (Stian Lysberg Solum / NTB)

Markeng tilbake etter lang World Cup-pause

Thomas Aasen Markeng viste solid hopping i Vikersund i helgen. Nå får landslagshopperen sjansen i World Cup for første gang på 13 måneder.

Lensbygda-gutten er nemlig med på det norske laget som skal i aksjon i Zakopane kommende helg. Markeng har ikke hoppet på øverste nivå siden han tok korsbåndet i Klingenthal før jul 2019.

 

- Veien tilbake har vært litt opp og ned, vil jeg si. Det har vært noen harde timer, utfordrende og ikke minst krevende. Så ærlig må jeg være. Det har samtidig vært lærerikt, både for å kjenne kroppen bedre og ikke minst det å ta være på helsa foran det å haste seg tilbake. Jeg mener selv jeg har vært fornuftig. Og det ser man på hoppingen nå med gode resultater. Det blir veldig spennende med comeback i World Cup. Der har jeg jo ikke vært med på hele 13 måneder, sier Markeng.

 

Han har brukt tiden på sidelinjen klokt. Det har hele tiden handlet om å ikke gjøre mer enn det kneet tåler.

 

- Jeg synes jeg har vært smart og brukt tiden bra. Jeg føler de gode hoppene er bra nok. Nå blir det spennende å teste seg mot de andre på øverste nivå. Og jeg gleder meg veldig til å dra på tur med gjengen igjen, sier landslagshopperen.

 

I tett samarbeid med landslagssjef Alexander Stöckl og landslagslege Guri Ekås legges det en god plan rundt Markeng.

 

- Nå er målet først og fremst å være smart. Jeg tar en helg om gangen og har tett dialog med både Alex og Guri med tanke på mengde og slitasje. For neste år er det jo vinter-OL, og der ønsker jeg veldig å være med. Det kommer et VM allerede i februar, og det ser jeg på som en reell mulighet, men først og fremst skal jeg ta dag for dag og helg for helg, sier Markeng.

 

Han vant begge helgens norgescuprenn i Vikersund.

 

- Helga var veldig fin. Jeg var litt spent før lørdagen, men fikk ut fine hopp og litt mer trygghet i det jeg driver med, og det har selvfølgelig gitt litt ekstra selvtillit. Og så kom beskjeden om at jeg skal til Zakopane. En fin helgevakt, sier Markeng.

 

Landslagssjef Stöckl gleder seg til å se Markeng i aksjon igjen.

 

- Han vant begge rennene i helgen og satte nedslag på 120 meter. Det betyr at kneet holder. Thomas er friskmeldt og nå kan han endelig kjøre på. Det blir veldig godt å få han tilbake på World Cup-laget, sier Stöckl.

 

Uttak World Cup hopp i Zakopane:

Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel Tande (Kongsberg).

 

 

Jakt på kvoteplass


Trener: Andreas Vilberg

 

Samtidig skal seks norske hoppere i aksjon i Kontinentalcupen. Helgens renn arrangeres i Innsbruck. Og der er det jakt på kvoteplass.

 

- Det var flere som viste høyt nivå i et meget bra arrangement i Vikersund i helgen. Det ble kjørt lav fart og hoppet langt. Vi gleder oss til å prøve å utfordre østerrikerne i deres hjemmebakke til helgen. Nok en gang blir den ekstra kvoteplassen til World Cup avgjort etter bare en konkurransehelg, denne gangen i Innsbruck, sier trener Andreas Vilberg før avreise til Innsbruck.

 

Uttak COC i Innsbruck:

Andreas Buskum (Lensbygda), Sondre Ringen (Bækkelaget), Anders Håre (Vikersund), Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget), Bendik Heggli Jakobsen (Byåsen) og Benjamin Østvold (Lensbygda).

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix