Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud hopper på Fluege. (Geir Olsen / NTB)

Derfor havner Halvor-ski hos barna i Asker

Halvor Egner Granerud herjer i World Cupen, men glemmer aldri røttene hjemme i Asker. Nå får unge hoppere gleden av nye ski.

World Cup-lederen har en avtale med skileverandøren Fluege.de. Det får neste generasjon Asker-skihoppere nyte godt av.

 

- Det er noe jeg tenkte på da jeg forhandlet om ny kontrakt med Fluege. De var veldig enkle å overtale, det vil si de trengte ikke overtalelse, men syntes i stedet at det var en fantastisk idé, sier Halvor.

 


STOR GLEDE: Unge Asker-hoppere har fått nye fluege.de-ski fra Halvor. Foto: Asker Skiklubb.

 

Selv hoppet han ikke på nye ski før han som 17-åring fikk egen skiavtale. Asker-hopperen benyttet også brukte støvler til han var 17 år. Klubbski ble brukt til og med 220 centimeter. 

 

Slik forklarer Norges nye hopphelt om hvorfor han ønsker å bidra med ski til Asker skiklubb:

 

- Grunnen til at jeg ville få til dette er at skiparken til hoppgruppen begynte å bli veldig gammel, og trengte litt fornying. I tillegg er hoppski litt dyrt så hvis jeg kan bidra til at fler fra Asker får muligheten til å teste ordentlig utstyr uten å måtte kjøpe, håper jeg det gjør terskelen for å begynne med hopp mindre, sier Granerud.

 

Han er opptatt av at alle skal få muligheten til å hoppe på ski. For Halvor er det viktig at ingen føler seg ekskludert. 

 

- Jeg startet selv karrieren med lånt utstyr og hoppet med dette i en del år til jeg vokste ut av skiene Asker hadde tilgjengelig, sier Granerud.

 

Det var på hopptreningen i Askeladdbakkene i Askerparken 18. januar at det kom fire par nye rekrutthoppski i gave fra Halvor og skisponsor fluege.de. Nå er det yrende liv på nye hoppski i omgivelsene der Granerud startet karrieren. Kanskje kan Halvors omtanke for unge hoppere sikre nye topphoppere fra tradisjonsrike Asker.

 

Alle skal bli sett. Og det betyr litt ekstra når verdens beste hopper bidrar. Ekte hoppglede er aldri feil.


FAKSIMILE FRA 2006: Flott hoppaktivitet i Asker Skiklubbs medlemsblad.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix