Hopp til innhold

Årets Hopplandslag ble presentert i Holmenkollen i solskinnet tirsdag. (NTB)

Tre nykommere – 15 hoppere på Hopplandslaget i 2020/21

Anders Håre, Thea Minyan Bjørseth og Eirin Kvandal er tatt ut på Hopplandslaget kommende sesong.

Med de tre nykommerne, så vil hele 15 hoppere være en del av A-landslaget i 2020/21-sesongen.

 - Det er selvfølgelig stort å få tillit på A-laget, og det har jo vært et mål lenge, sier Anders Håre fra Vikersund.

På kvinnesiden fikk både Bjørseth (Lensbygda) og Kvandal (Mosjøen) testet seg i World Cup sist sesong. Nå belønnes duoen med opprykk til Hopplandslaget.

- Jeg synes det er stort å få være med på landslaget, men synes også det er litt sykt. Jeg ser på det som en stor mulighet til å lære av de beste og ikke minst utvikle meg som skihopper, sier Bjørseth.

- Dette har jeg hatt som mål lenge, og jeg setter stor pris på å få bli en del av laget. Jeg er glad for at skiforbundet fortsetter å satse på kvinnehopp. Jeg ser fram til å jobbe hardt og utvikle meg videre som skihopper, sier Kvandal.

Landslagssjefene Alexander Stöckl og Christian Meyer sier følgende om årets uttak:

- Årets lag har en fryktelig interessant miks. Vi tar ut seks jenter som er på seks forskjellige stadier i sin utvikling. Maren Lundby går i front sammen med Silje Opseth og Anna Odine Strøm, og får selskap av tre uhyre spennende ungjenter i Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Ingebjørg Saglien Bråten. Disse jentene har som mål å bli verdens fremste kvinnelige hoppnasjon, og med disse utøvernes dedikasjon til idretten sin, og vårt system i NSF hopp, er det store muligheter for at visjonen kan bli en realitet tidligere enn vi trodde, sier Meyer.

- Vi stiller med ni løpere, det største laget under min tid. Hovedgrunnen er at to av disse hopperne (Fannemel/Markeng) fortsatt er under rehabilitering etter skader og starter ikke med hopping før sent i høst. Det kommer inn et nytt ansikt etter lovende prestasjoner i fjor. Anders Håre fra Flying Team Vikersund er en spennende skihopper som har høyt potensial. Han fortjener full støtte og kompetanse fra vårt trenerteam. Vi står overfor en del økonomiske utfordringer, men jeg er trygg på at vi kan levere høy kvalitet under samlinger og i daglig trening, sier Stöckl.

Landslaget innleder med samling i Lillehammer denne uken:

- Vi er veldig glade for å komme i gang med jobben vi er så glad i, med mange hoppkolleger tilbake i jobb. Jeg opplever at våre utøvere virker veldig motiverte og er klare til å kjempe om medaljer. Gutta skal uvanlig tidlig i gang i mesterskapssammenheng med skiflygings-VM i Planica i desember. Vi har også tatt ut det sterkeste jentelaget norsk hoppsport noensinne har mønstret, så får vi se hvor gode resultater det gir. Vi lever i en krevende verden, men vi håper å kunne fokusere på det sportslige inn mot en mesterskapstung vinter, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

 

Uttak Hopplandslaget 2020/21:

Kvinner:

Maren Lundby (Kolbukameratene)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal)

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda)

Eirin Kvandal (Mosjøen)

 

Menn:

Anders Fannemel (Hornindal)

Johann Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Anders Håre (Vikersund)

Robert Johansson (Søre Ål)

Marius Lindvik (Rælingen)

Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)

Robin Pedersen (Stålkameratene)

Daniel-André Tande (Kongsberg)

nif-epi04, 04
NTB Scanpix