Hopp til innhold

Anders Håre er tilbake på øverste nivå. (NTB)

Håre tilbake i World Cup

Anders Håre har hoppet solid i COC. Nå får Vikersund-hopperen igjen sjansen på øverste nivå og blir med til Willingen.

 - Anders får en ny mulighet fordi han hoppet så bra under COC-rennene i Planica. Han har trent i Vikersund sammen med Geir Ødegård, og vi er enige om at Anders fortjener den siste plassen på laget, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Håre debuterte i World Cup før jul og var med i hoppuka. Burud-gutten ble nummer tre og seks i Planica sist helg. Han var også på pallen under COC-helgen i Sapporo.

Stöckl sender seks hoppere til tyske Willingen. I tillegg til Håre skal Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg) i aksjon. Andreas Buskum lyktes ikke i Japan og skal hoppe COC i Brotterode til helgen.

 Slik beskriver Stöckl situasjonen etter en tung helg i Sapporo.

- Denne uken jobber vi med det tekniske både i bakke og hall. Det virker på meg som at utøverne er veldig motiverte for å slå tilbake. Vi ligger fortsatt godt an i nasjonscupen og har muligheter individuelt i World Cup. Derfor er det viktig å ta alle sjanser som kommer i bakker vi vet vi kan gjøre det bra i, sier østerrikeren foran helgens konkurranser.

Foruten Buskum (Lensbygda) skal Sondre Ringen (Bækkelaget), Mats Bjerke Myhren (Søre Ål), Oscar Westerheim (Bækkelaget), Joacim Ø. Bjøreng (Røykenhopp) og Anders Ladehaug (Nordre Land) til Brotterode.

nif-epi04, 04