Hopp til innhold

Tilbake i rampelyset: Halvor Egner Granerud (NTB)

Granerud får sjansen i Rasnov

Halvor Egner Granerud har hatt en blytung sesong, men formen peker rett vei foran RAW AIR og skiflygings-VM neste måned.

Asker-hopperen er tatt ut til helgens World Cup-renn i rumenske Rasnov.

- Det betyr mye. Jeg har jobbet steinhardt for å komme meg tilbake, så det å få være med på tur igjen gleder jeg meg enormt mye til, sier Granerud.

23-åringen takker hopptrener Andreas Vilberg foran comebacket på øverste nivå.

- Etter COC-rennene i Japan, hvor det gikk ræva, hjalp Vilberg meg med å løfte blikket i retning RAW AIR og VM, mest for å minne meg på at det er kule ting som gjenstår av sesongen. De siste tre ukene har det å være i form til RAW AIR vært hovedmålet. Jeg ser på det som en mulighet til å redde sesongen, og håper jeg kan få en god start til helgen som kan hjelpe til med å senke skuldrene, sier Granerud.

For et drøyt år siden satte Granerud karrierebeste med fjerdeplass under World Cup i Sapporo. Denne sesongen har derimot svært litt stemt for landslagshopperen.

- Sesongen har vært blytung, men enormt lærerik. Jeg har lært masse om skihopping og meg selv. Så i forhold til personlig utvikling har den vært god, men i hoppbakken har det vært tøft, erkjenner Granerud.

På rett spor

Landslagssjef Alexander Stöckl er spent på Asker-hopperen foran comebacket i Romania, hvor det er renn fredag og lørdag.

- Jeg har vært i kontakt med trenerne Christian Meyer og Henning Stensrud, og de sier at hoppingen til Halvor har vært bra i det siste. Det ser ut som han er mer på rett spor igjen nå. Derfor gir vi han muligheten til å vise hvor bra det er under under helgens World Cup i Rasnov, sier Stöckl.

Robert Johansson velger trening på hjemmebane denne uken. Søre Ål-hopperen står derfor over rennene i Romania.

Heggli debuterer i COC

COC-gutta kjemper fortsatt om kvoteplass til RAW AIR på hjemmebane neste måned. Trener Andreas Vilberg tar ut en debutant foran COC-rennene i Val di Fiemme. Bendik Jakobsen Heggli fra Byåsen IL får nemlig sin aller første sjanse på dette nivået.

- Han og Sander Vossan Eriksen er to ferske junior-norgesmestere, som vi gleder oss til å se hva kan få til i Val di Fiemme. Det blir siste oppladning før de reiser til junior-VM i Oberwiesenthal, sier Vilberg.

- Vi kjemper fortsatt om kvoteplass med flere utøvere, men er nødt til å få noen gode resultater i Italia for å være med i kampen videre. Dette blir en spennende rennhelg, lover Toppidrettssatsingens hovedtrener.

 

Uttak World Cup hopp menn i Rasnov, Romania:

Johann Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Anders Håre (Vikersund)

Marius Lindvik (Rælingen)

Robin Pedersen (Stålkameratene)

Daniel-André Tande (Kongsberg)

 

Uttak COC hopp menn i Val di Fiemme, Italia:

Joacim Ø. Bjøreng (Røykenhopp)

Andreas Buskum (Lensbygda)

Anders Ladehaug (Nordre Land)

Sondre Ringen (Bækkelaget)

Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget)

Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen IL)

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix