Hopp til innhold

Thea Bjørseth er en av de uttale til junior-VM. (NTB)

Fire hoppere har fått klarsignal til junior-VM

Norge sender fem hoppjenter til junior-VM i tyske Oberwiesenthal neste måned. Fire utøvere har allerede få VM-billett.

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Nora Midtsunstad (Våler), Eirin Maria Kvandal (Mosjøen) og Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad) er tatt ut av trener Line Jahr.

- Den siste plassen blir tatt ut etter helgens junior-NM på Rena. Der vil ingen av de forhåndsuttatte stille. Bjørseth får sin debut i World Cup, mens Eirin og Karoline skal i aksjon i COC-rennet i Brotterode, sier Jahr.

- Det blir veldig spennende å se hva Thea får til World Cup. Jeg tror hun kan ta med seg en flott opplevelse hjem fra Hinzenbach. Jeg gleder meg også til å se Karoline og Eirin etter gode prestasjoner under COC på Rena sist helg.

Nora Midtsundstad var også tatt ut til Brotterode, men falt dessverre på trening denne uken. 

- Hun har pådratt seg en lett hjernerystelse og må ta det med ro noen dager. Men Nora er en tøffing, så hun kommer sterkere tilbake i bakken allerede neste uke. Hun viste fantastisk hopping under ungdoms-OL nylig, og vi gleder oss stort over det hun viser i hoppbakken, sier Jahr.

Kommende helg skal Bjørseth delta i World Cup, mens Kvandal og Skatvedt hopper COC sammen med Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal) og Eva Elise Johansen Amble (Ullensaker).

nif-epi04, 04
NTB Scanpix