Hopp til innhold

Maren Lundby kom på pallen i veggene rennene i Oberstdorf sist helg. (NTB )

Sliten Lundby trenger ro etter intens uke

Maren Lundby har knapt fått fred etter at hun etterlyste stor bakke i neste års ski-VM i Oberstdorf. Nå skal hoppdronningen få ro inn mot rennene i Hinzenbach.

Den folkekjære skihopperen har blitt fulgt av kameraer og journalister den siste uken. Til tross for enorm pågang, så maktet den regjerende verdensmesteren å komme på pallen i begge rennene i Oberstdorf i helgen.

- Jeg ønsker fokus på det sportslige. Jeg må få litt fred og ro for meg selv, slik at jeg kan vise enda mer styrke i hoppbakken. Det har tatt på å stå i stormen, men jeg angrer ikke på at jeg har tatt denne kampen. Nå handler alt om å få til alt jeg kan i bakken, min egentlige arena. Jeg kan ikke være likestillingsminister på heltid, sier Lundby.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen har støttet Maren Lundby hele veien. Han forstår at teamet rundt Norges beste hopper tar noen små grep etter ei hektisk uke.

- Jeg er mektig imponert over at Maren midt i stormen fighter om seier i begge helgens renn. Hun er profesjonell i alt hun gjør, men jeg har lagt merke til at dette tærer litt på kreftene. Nå skal Maren få konsentrere seg om å hoppe langt og ta tilbake den gule ledertrøya i World Cup. Fram til rennene i Hinzenbach skal alle forespørsler til Maren gå via vår kommunikasjonsrådgiver. Ikke glem at hun i en hel uke har vært tilgjengelig og svart så godt som alle som har tatt kontakt, sier sportssjefen.

Lundby (Kolbukameratene) får med seg Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta) og World Cup-debutant Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda) til helgens renn i østerrikske Hinzenbach.

- Thea har vist et høyt og stabilt nivå over lang tid, så det blir utrolig spennende å se henne i World Cup. Hvis Thea hopper som hun har gjort på trening den siste tiden, er jeg sikker på at hun får seg en positiv opplevelse i helgen, sier prosjekt 2022-trener Line Jahr.

NIF-EPI01, 01