Hopp til innhold

Helnorsk pall i Russland: Robert Johansson (f.v.), Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik (Tadeusz Mieczynski / Skijumping.PL)

Helnorsk supertrippel i Russland

De norske hopperne tapetserte pallen fullstendig i Russland søndag. Halvor Egner Granerud vant foran lagkameratene Robert Johansson og Marius Lindvik.

Kun for tredje gang i hopphistorien tar Norge de tre pallplassene i World Cup-sammenheng. Det har tidligere skjedd i 1982 og 2018.

 

- Det er helt fantastisk. Gutta er ekstremt sterke i krevende forhold. Vi ser at vindkompensasjonen fungerer, sa landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Granerud tok sin tredje strake enkeltseier i World Cup og fortsetter i den gule ledertrøya. Han reiser til skiflygings-VM proppfull av selvtillit.

 

- Jeg skal prøve å vinne neste konkurranse jeg stiller opp i også. Det er bare å fortsette å gjøre de enkle tingene så godt som mulig og se hva det holder til. I dag var det ganske krevende, spesielt i 2. omgang var det ordentlig utfordrende forhold. Jeg var veldig usikker da jeg landet. Hva ville det holde til? Hoppet føltes bra ut, men det var dårlige svar de første 50-60 meterne. Det var utfordrende, men det har vært mye vind hele helgen. Jeg har stort sett vært best eller nest best, så jeg er veldig fornøyd, sier Granerud.

 

Kun 0,8 og 0,9 poeng skilte ned til Robert Johansson og Marius Lindvik på andre- og tredjeplass. 

 

- Det kan du trygt si. Jeg føler jeg klarer å lukke bedre ut hoppet og komme meg opp på skia i stedet for å komme det lille bakpå. Jeg synes det var bra hopping i dag, sier Lindvik som lørdag ble nummer 26.

 

Johann Forfang ble nummer sju, mens Sander Vossan Eriksen satte karrierebeste med 12.-plass på en stor norsk hoppettermiddag. Anders Håre ble nummer 22, mens Daniel Tande ble nummer 27.

NIF-EPI03, 03