Hopp til innhold

To på pallen: Halvor Egner Granerud og Robert Johansson sørget for to nordmenn på pallen. Daniel Huber fra Østerrike ble nummer to og snek seg inn mellom de to norske hopperne. (Skijumping.PL)

Ellevill norsk hoppdag: Granerud-seier og Johansson med bakkerekord

Halvor Egner Granerud fortsetter å herje i hoppbakken og tok sin andre strake World Cup-seier med lørdagens triumf i Nizhnij Tagil. Robert Johansson klinket til med bakkerekord på pene 142,5 meter og hoppet seg opp fra 25.-plass til tredjeplass.

Med to norske hoppere på pallen med det en skikkelig jubeldag i vindfulle Russland. Legg til at Granerud nå leder World Cup og skal hoppe i den gule ledertrøya søndag.

 

- Dagen i dag har vært veldig bra. Det startet med koronatest. Det var litt nedtur, men etterpå var jeg ute på en løpetur. Da føltes kroppen helt fantastisk ut. Jeg sa vel at «det føltes som jeg hadde raketter i beina». Det har vært en veldig fin dag og jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen i konkurransen, sier Granerud.

 

- Hvordan er det å ha gul ledertrøye?

 

- Det er helt rått. Det er en drøm, rett og slett. Målet er å ha den sesongen ut. Vi får se. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å beholde den, svarer en stolt Granerud.

 

Robert Johansson gliste bredt etter bakkerekord på 142, 5 meter og hele 58 stilpoeng etter et flott telemarknedslag.

 

- Det var litt revansjesugenhet etter 1. omgang. Det føltes ut som et ganske ålreit forsøk. Jeg bestemte meg for å komme meg skikkelig ned og klemme til. Det var litt dødt svar ut, men da skia først kom, så ble de der. Det var en fantastisk følelse. Jeg har hørt det er mulig å sette nedslag nedi der, så jeg bestemte for å banke nedslag, sier Johansson.

 

- Skihopp er en fantastisk fin idrett for de som er glad i spenning. Halvor vinner igjen og Robert blir nummer tre. Robert hoppet seg opp fra 25.- til tredjeplass med bakkerekord, nedslag og flotte stilkarakterer. Dette var en av de store norske hoppdagene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

 

 
GULT ER KULT: Halvor Egner Granerud leder World Cup.

 

Granerud vant lørdagens World Cup renn med nesten 15 poeng ned til østerrikeren Daniel Huber. Markus Eisenbichler fra Tyskland ledet klart etter 1. omgang, men misset fullstendig i finaleomgangen og landet på 80 meter. 

 

Dermed vant Granerud sitt andre renn på rad. Asker-hopperen tok karrierens første World Cup-seier i finske Ruka sist helg.

 

Daniel Tande, Sander Vossan Eriksen og Johann Forfang ble henholdsvis nummer 18, 19 og 20 under varierende og krevende vindforhold lørdag. Marius Lindvik ble nummer 26. Anders Håre ble nummer 42 og var eneste norske hopper som ikke fikk plass i finaleomgangen.

 

Neste helg er det klart for skiflygings-VM i Planica!

 

Topp 3 World Cup:

1) Halvor Egner Granerud, Norge 300 poeng

2) Markus Eisenbichler, Tyskland 283 poeng

3) Yukia Sato, Japan 163 poeng

NIF-EPI03, 03