Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud vant for fjerde gang på rad i World Cup lørdag. (NTB)

Granerud kopierte legendene Bremseth og Bredesen

Halvor Egner Granerud er ustoppelig i World Cup. Asker-hopperen tok lørdag sin fjerde strake seier.

Det har kun Ole Bremseth og Espen Bredesen klart av norske herrehoppere tidligere. Granerud viser voldsom styrke når vi nærmer oss hoppuka. Kun søndagens renn gjenstår før verdenscuplederen kan ta en kort juleferie hjemme i Trondheim. Deretter venter den tradisjonsrike tysk-østerrikske hoppuka.

 

- Det var min beste prestasjon i vinter, spesielt i 1. omgang med så mye venting og tunge forhold. Jeg hadde ledelsen i 1. omgang, noe jeg har strevd lenge for å klare. Godt å få den erfaringen i dag. Det er fair å si at jeg er favoritt (foran hoppuka), sier Granerud til TV 2.

 

Med 138 meter i finaleomgangen hadde han Engelberg-rennets lengste hopp sammen med tyske Markus Eisenbichler. Granerud vant 2,2 poeng foran polske Kamil Stoch, mens slovenske Anze Lanisek knep tredjeplassen poenget foran Eisenbichler.

 

Marius Lindvik var tilbake i hoppbakken etter en liten pause hjemme i Norge under skiflygings-VM. Frogner-gutten ble nummer ti i lørdagens comeback. Det er absolutt godkjent.

 

Johann Forfang ble nummer 18, mens unggutten Sander Vossan Eriksen fortsetter å ta World Cup-poeng. med 21.-plass.

 

Robert Johansson og Daniel Tande hoppet bare 104 og 104,5 meter i en omgang med mye bakvind. Duoen fikk dessverre ikke hoppe i 2. omgang og ble bare nummer 44 og 45 lørdag. Johansson var sjanseløs under rådende forhold, mens Tande ikke blir venn med bakken i Engelberg.

 

- Ole Bremseth og Espen Bredesen har gjort det. Nå klarte også Halvor å vinne fire World Cup-renn på rad (med sølv og gull fra skiflygings-VM innimellom). Hoppingen Halvor nå leverer er på et nivå jeg nok aldri har sett en norsk herrehopper ha over tid. Rett og slett imponerende det vi har sett så langt, hvor han takler alle forhold og utfordringer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

nif-epi04, 04