Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud i aksjon under torsdagens kvalik. (NTB)

Solid norsk kvalifisering i Planica

Norge hadde tre hoppere topp sju i torsdagens kvalifisering til skiflygings-VM i Planica.

Og alle de fem norske hopperne som var i aksjon er kvalifisert til fredagens 1. omgang.

 

- Gutta gjorde en god innsats. Jeg er veldig fornøyd, sa landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Formsterke Halvor Egner Granerud var vår bestemann på tredjeplass, kun slått av Markus Eisenbichler og Michael Hayböck. Daniel Tande og Robert Johansson fulgte på femte- og sjuendeplass i et vinterlig og tåkefylt Planica. 

 

Granerud var litt overrasket over at han var beste norske hopper etter et hopp (221,5 meter) han ikke var helt fornøyd med.

 

- Jeg er litt overrasket. Kvalikhoppet føltes middels ut, men jeg så at jeg hadde mye plusspoeng, sa Granerud som sammen med Eisenbichler hadde litt tyngre forhold mot slutten av omgangen.

 

Unggutten Sander Vossan Eriksen fikk en fin debut i skiflyging. Han var nummer 18 i kvaliken etter et hopp på 212 meter. Johann Forfang sørget for at alle de norske utøverne er kvalifisert til fredagens 1. omgang med sin 23.-plass.

 

- Det var utrolig gøy. Jeg hadde alle hoppene mine over 200 meter. Det var helt sjukt, det morsomte jeg har gjort i skihopping så langt, sa Vossan Eriksen.

 

Anders Håre er også på plass i Slovenia, men fikk ikke plass på det norske laget. Landslagssjef Alexander Stöckl tok ut laget etter trening, hvor Håre var kortest av våre utøvere i begge treningsrundene.

 

Marius Lindvik reiste hjem fra Planica denne uken og står over helgens skiflygings-NM. Han følger seg ikke mentalt klar til å sette utfor i skiflygingsbakken etter en variabel sesonginnledning.

NIF-EPI03, 03