Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud i aksjon i Planica fredag. (NTB)

Granerud med i gullkampen etter første dag

Halvor Egner Granerud var ikke heldig med forholdene verken i 1. eller 2. omgang, men holdt hodet kaldt og er for fullt med i jakten på VM-gull i Planica.

Det ble svært dramatisk da Granerud skulle sette utfor i 2. omgang. Asker-hopperen skulle hoppe rett etter at Markus Eisenbichler hadde landet på 247 meter. Landslagssjef Alexander Stöckl ville ned på farten, men det samme ønsket juryen.

 

Da bommen skulle flyttes, ramlet det isklumper ned i tilløpet og Granerud måtte vente lenge. Der imponerte vår mann alle med sin stoiske ro. Forholdene var fortsatt ikke på Graneruds side da han omsider fikk det grønne lyset, men nordmannen kom seg helt ned til pene 229,5 meter og tok teten.

 

- Ikke spør meg, sa landslagssjef Alexander Stöckl da NRK ville få en forklaring på dramaet med avsatser og isklumper i sporet.

 

Det viste seg at også juryen ville ned på fart, men dramaet tok uventet mye tid da hjelpemannskaper måtte inn i tilløpet og fjerne flere isklumper før konkurransen kunne fortsette. På toppen måtte Granerud av med skiene mens han ventet.

 

- Jeg var skikkelig nervøs. Det var slik at jeg trykket på knappen (coach request) fordi det var kjempeforhold, men juryen bestemte seg å gå ned på avsats (som var bra for oss). Men da de kjørte opp bommen på toppen etter en misforståelse, datt noe ned i tilløpet. Isklumper eller hva det var. Juryen ventet, men Halvor var kald (i hodet) på toppen og gjorde et bedre hopp enn i 1. omgang. Det var stort under de omstendighetene som var, sa Stöckl videre.

 

Dermed har Granerud et glimrende utgangspunkt før lørdagens to avsluttende omganger. 4,6 poeng skiller opp til ledende Karl Geiger, mens Eisenbichler følger 0,9 poeng bak Granerud.

 

- Når Halvor ligger på annenplass og er så nære toppen etter å ha hatt dårligste forhold i to omganger og har masse trøbbel før sistehoppet, så sier det meg at det er muligheter før avslutningsdagen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

 

Gledelig er det at også Robert Johansson er med i medaljekampen. Han er bare 14,3 poeng bak pallen før dag to. Opp til ledende Geiger skiller 19,8 poeng.

 

- Robert leverer også gode prestasjoner og er på «skuddhold» i jakten på pallplass, sier sportssjef Bråthen.

 

Regjerende mester Daniel Tande fikk det ikke helt til i 1. omgang, men hoppet seg opp til en foreløpig 14.-plass med 218,5 meter i sitt andre konkurransesvev. Johann Forfang var tydelig skuffet etter sitt første hopp, men med 213 i 2. omgang ligger han på en foreløpig 21.-plass. På plassen bak følger VM-debutant Sander Vossan Eriksen som kunne si seg fornøyd etter hopp på 207 og 208 meter.

 

- Johann og Daniel må bruke morgendagen til å finne formen inn mot lagkonkurransen. Dette blir ulidelig spennende. Vi får håpe marginene snur til vår fordel i morgen og at prestasjonene blir bedre for flere, sier Bråthen.

NIF-EPI03, 03