Hopp til innhold

Lysgårdsbakkene denne uken. (Foto: Jermund Lunder / Hopplandslaget)

Klart for NM stor bakke i Lillehammer

Snøen er på plass i Lysgårdsbakkene. Til helgen arrangeres NM hopp stor bakke i OL-anlegget fra 1994.

- Det blir Norgesmesterskap i stor bakke med alle de beste jentene. På herresiden mangler World Cup-gutta som er i Russland, men det ligger an til en flott NM-lørdag. Arrangøren i Lillehammer har gjort en fremragende jobb med å få snølagt både normalbakken og storbakken. De har også vist stor vilje og pågang i forberedelsene til rennene, og tilrettelagt godt for smittevernstiltak, sier arrangementsansvarlig i hopp, Ståle Villumstad.

 

Maren Lundby har ikke hoppet på en god stund som følge av smerter i kneet. Den regjerende World Cup-vinneren gjør comeback på snø i helgen. Kvinnenes NM-renn sendes direkte på NRK.

 

- Det blir virkelig gøy å komme i gang igjen. For min del blir det bare spennende å prøve skiene igjen siden det er snart fire måneder siden sist. Men det er alltid stor spenning knyttet til starten på snø, det er liksom skihopping på snø som er ordentlig skihopping. Så jeg tror det blir magisk, sier Lundby.

 

- Jeg er selvfølgelig spent på formen, men jeg skal sørge for å gjøre det jeg kan for å levere god underholdning. Arrangøren i Lillehammer har gjort en fantastisk jobb med å gjøre i stand bakken. Hvis noen hadde sagt til meg for en uke siden at begge bakkene skulle bli klare på en uke, så hadde jeg sett tvilende på det. Så en stor takk, vi setter veldig stor pris på at vi nå kan hoppe og trene i perfekte vinterforhold i ukene som kommer, fortsetter Lundby.

 

Det blir også TV-sending fra norgescuprennet for kvinner i normalbakken fredag.

 

Helgens NM i stor bakke erstatter stor-NM som dessverre måtte avlyses som følge av koronasituasjonen i mars. 

 

Program:

 

NM, lørdag 5/12

12:00 NM stor bakke kvinner (NRK)

15:00 NM stor bakke menn 

 

Norgescup, fredag 4/12

16:35 Norgescup kvinner (NRK)

 

NIF-EPI01, 01