Hopp til innhold

Marius Lindvik har valgt å stå over skiflygings-VM i Planica. (Stian Lysberg Solum / NTB)

Skiflygings-VM: Lindvik har reist hjem fra Planica

Marius Lindvik har valgt å stå over skiflygings-VM i Planica. Rælingen-hopperen har reist hjem til Norge.

- Det har vært en tøff start på sesongen for min del både fysisk og mentalt. Det har vært en stor belastning mentalt og selvtilliten i hoppingen har ikke vært til stede, sier Marius Lindvik.

 

Han ble nummer tre i det siste World Cup-rennet før skiflygings-VM, men har hatt en varierende start på sesongen.

 

- Jeg har jobbet hardt for å få tilbake selvtilliten i hoppingen og føler jeg er på riktig vei. Jeg måtte være ærlig med meg selv og for øyeblikket så føler jeg at hoppingen og selvtilliten ikke er bra nok til å hoppe skiflyging, sier Lindvik.

 

- Dette handler om å være mentalt nok forberedt til å hoppe skiflyging som er ekstremt krevende. Derfor vil jeg ikke stille til start i Planica til helgen, fortsetter forrige sesongs hoppukekomet.

 

Lindvik vil ikke være tilgjengelig for media for ytterligere kommentarer i dag.

 

- Jeg har full respekt for at en utøver velger å stå over skiflyging. Det er ganske krevende, og alle vet at det er en viss fare knyttet til det å fly på ski. Du må være mentalt klar til å sette utfor. Jeg har stor respekt for at Marius våger å si ifra. Vi støtter han 100 prosent i avgjørelsen, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Norges tropp i Slovenia i helgen:

Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix