Hopp til innhold

Ole Bremseth og Espen Bredesen har begge vunnet fire strake enkeltseirer i World Cup. (NTB)

Bremseth og Bredesen: - Vi håper du tar rekorden

Halvor Egner Granerud kan bli første norske herrehopper med fem strake World Cup-seirer søndag. – Det er muligheter, absolutt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Da Granerud gikk til topps i Engelberg lørdag, tangerte han den norske rekorden med fire strake enkeltseirer i World Cup. Kun Ole Bremseth og Espen Bredesen har tidligere maktet bragden.

 

Hopplandslaget samlet Bremseth og Bredesen i Live-sending sammen med landslagssjef Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen lørdag kveld.

 

- Jeg tror faktisk det skjer at Halvor tar fem strake seirer, sier Bremseth.

- Jeg frykter det ikke. Jeg håper det. Det blir morsomt å se på TV om han gruser oss, ler Bredesen.

- Ta rekorden, Halvor, sier duoen.

 

Halvor Egner Granerud hadde en tung sesong i fjor. Da hoppet Asker-hopperen knapt renn på øverste nivå. Nå har han den gule ledertrøya og er best i verden.

 

- Det er utrolig stort. En ting er å vinne skirenn. Det er mange andre som satser like hardt. Det å klare det igjen og igjen krever mye mental styrke. Det å være i god form og ha den tryggheten er det ikke mange som klarer. Dette vitner om styrke inn mot resten av sesongen, sier Bredesen.

 

OL- og VM-vinneren mimrer tilbake til sine fire strake seirer i 1993.

 

- Jeg var selv i knallform, og følte jeg kunne gjøre bare små justeringer når jeg hadde problemer og så var jeg der igjen. Og da var jeg best i verden. Det kom en hoppuke etter de rennene og den vant jeg. Fire strake seirer kan lede til noe stort i hoppuka, absolutt, sier Bredesen i livesendingen på Hopplandslagets Youtube-kanal.

 

Ole Bremseth vant seks renn i 1982, bare avbrutt av skiflyging (2+4).

 

- Det er nesten vanskelig å beskrive. Jeg kom mer eller mindre fra ingenting den sesongen og vi gjorde det bra i VM i Oslo. Etter det vant jeg først to renn, så fire renn på rad etter at det hadde vært skiflyging. Jeg tenker at det var mye lettere å vinne da enn nå. Vær og vind spiller en mye større rolle. Det er veldig imponerende det Halvor driver med, sier Bremseth.

 

Granerud selv var høyt oppe etter å ha tangert den norske rekordrekka til Bremseth og Bredesen.

 

FOTO: Halvor Egner Granerud jubler i Engelberg etter fire strake World Cup-seirer
(Tadeusz Mieczynski, Berkutschi/Skijumping.PL)

 

- Det er stort å komme inn i et slikt selskap. Alle idrettsutøvere ønsker å skrive seg inn i historiebøkene og det gjør man med slike rekker. Det er veldig stort. Hoppuka blir kul den. Man blir naturlig det (storfavoritt) når resultatene er som de er. Det er bedre å være favoritt etter å ha gjort det bra enn at ingen tenker på deg. Det blir nok litt kjør i forkant, men det blir bare gøy, sier Granerud.

NIF-EPI01, 01